Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Εκδήλωση για την Ανασελίτσα

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης ως αρωγός των προσπαθειών φορέων πολιτισμού του Νομού μας, που στοχεύουν στην καταγραφή και διατήρηση της τοπικής μας παράδοσης, συνέδραμε ουσιαστικά στο εγχείρημα της Ελληνικής Εθνογραφικής Εταιρίας για την έκδοση ψηφιακού δίσκου και ενθέτου εντύπου, που αφορά τη μουσική παράδοση του Βοϊου και ειδικότερα της περιοχής της Ανασελίτσας, πέραν τυχών γεωγραφικών ή διοικητικών οριοθετήσεων, αφού πάνω απ’ όλα η Ανασελίτσα αποτελεί μία πολιτιστική ενότητα με ταυτότητα και διάρκεια στο χρόνο και ανάγεται σε χρόνους και εποχές που ο Ελληνισμός βίωνε τους ανοιχτούς ορίζοντες.
Στην κατεύθυνση ανάδειξης της συστηματικής αυτής προσπάθειας, διοργανώνεται τη Δευτέρα 11 Μαϊου 2009 στις 8 το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή, εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση του σημαντικού αυτού έργου και της σημασία της εν λόγω προσπάθειας, ως απόδειξη ότι στην Ελληνική Περιφέρεια και ιδιαίτερα στο Νομό Κοζάνης υπάρχουν δυνάμεις που προσπαθούν να καταγράψουν και να διασώσουν την τοπική μας παράδοση. Δυνάμεις με μεράκι που κατορθώνουν με επιτυχία να συνδέσουν το χθες με το σήμερα, αφήνοντας για τις νέες γενιές που έρχονται μία σημαντική παρακαταθήκη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (Βενιζέλου 30, 4ος όροφος) και για την επιτυχή διεξαγωγή της συνεργάστηκαν, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, η Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Εθνογραφική Εταιρία.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα