Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Υγεία και ζωή στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
28η Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία

Υγεία και ζωή στην εργασία: βασικό ανθρώπινο δικαίωμα


Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), από το 2001, καθιέρωσε την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και τηνΑσφάλεια στην Εργασία» με στόχο να ευαισθητοποιήσει κυβερνήσεις, εργοδότες και εργαζόμενους όσον αφορά στη βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στην εργασία, την πρόληψη και τη μείωση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.

Η Ελλάδα έχει ενταχθεί επίσημα στην ομάδα των 100 και πλέον χωρών ανά τον κόσμο που συμμετέχουν ενεργά στον εορτασμό αυτό.

Κεντρικό σύνθημα της φετινής ημέρας είναι «Υγεία και ζωή στην εργασία: βασικό ανθρώπινο δικαίωμα». Τη χρονιά αυτή, η Ημέραεορτάζεται μέσα σε μια διεθνή οικονομική κρίση, η οποία για κανένα λόγο δε θα πρέπει να θέσει υπό αμφισβήτηση τις πολιτικές για την πρόληψη αλλά και τις δαπάνες που απορρέουν από την εφαρμογή τους σε εθνικό αλλά και επιχειρησιακό επίπεδο.

Επενδύοντας στην πρόληψη, επενδύουμε:

Ø στο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα για ασφαλή και υγιή εργασία

Ø στην ποιοτική εργασία

Είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας δυστυχώς είχαμε αυξημένο αριθμό ατυχημάτων στους χώρους εργασίας αλλά και περιβαλλοντικών επεισοδίων που σαφώς δείχνει ότι δεν τηρούνται ή τηρούνται πλημμελώς οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.

Η παγκόσμια ημέρα για την υγεία και την ασφάλεια της εργασίας ας κινητοποιήσει όλους κυβέρνηση, εργοδότες, στελέχη επιχειρήσεων, ελεγκτικούς μηχανισμούς, που έχουν την κύρια ευθύνη να εγγυηθούν ότι οι εργασιακοί χώροι πρέπει να είναι ασφαλείς και να μην κρύβουν κίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων.

Τέλος ως εργαζόμενοι πρέπει να επιδιώκουμε να εργαζόμαστε με ασφάλεια , οφείλουμε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας να μην θέτουμε σε κίνδυνο τους άλλους και να ενημερώνουμε τα συλλογικά μας όργανα όταν διαπιστώνουμε ελλείψεις, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια μας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα