Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Φράσεις, συνθήματα, δόγματα

«Το ισχυρό μας όπλο είναι ο Κώστας Καραμανλής». Μια φράση που ακούμε συχνά από πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν διαφωνούμε στην ουσία της παραπάνω φράσης. Όντως αυτή τη στιγμή είναι το ισχυρό χαρτί ο πρωθυπουργός, αλλά και το τελευταίο.
_________________________________________________
__________________________________________
«««
-Πρόεδρε είμαι ο κυβερνήτης
του πλοίου. Οι Τούρκοι
περνάνε κάθε μέρα
από πάνω μας και
δεν κάνω τίποτα,
επίσης νιώθω κουρασμένος.
Έχω πιθανότητες
να γίνω πρωθυπουργός;
_________________


Το πρόβλημα
είναι ότι η Νέα Δημοκρατία κρέμεται συνέχεια από παρόμοιες φράσεις.

Πριν το 2004 οι φράσεις αυτές ήταν πολλές. "Σεμνά και ταπεινά", "Όλα στο φως, οι υπαίτιοι στη φυλακή" κλπ. Αυτές οι φράσεις είχαν γίνει συνθήματα του προεκλογικού αγώνα της σημερινής κυβέρνησης.

Όταν πριν πέντε χρόνια η ΝΔ έγινε κυβέρνηση τα συνθήματα έπρεπε να γίνουν δόγματα για να τηρηθούν οι υποσχέσεις που περιείχε το κάθε σύνθημα, δηλαδή να μην επιδέχονται αμφισβήτησης.

Σήμερα, μετά από αρκετή "νέα διακυβέρνηση" τα δόγματα αυτά έχουν καταρρεύσει και συνεχίζουν να καταρρέουν .

Τις προάλλες το "Σεμνά και ταπεινά" καταπατήθηκε πάλι, αυτή τη φορά από τον Στυλιανίδη. Το δόγμα "Όλα στο φως, οι υπαίτιοι στη φυλακή", μάλιστα, έχει καταπατηθεί τόσες φορές που ίσως ξεπερνούν και τις φορές που το ξεστόμιζαν τα στελέχη της ΝΔ.

Κάθε φορά που ένα στέλεχος αμφισβητούσε με τις πράξεις του ένα σύνθημα ένα μπούμερανγκ γυρνούσε και χτυπούσε την κυβέρνηση. Το ίδιο θα γίνει και με το «Ισχυρό μας όπλο είναι ο Κώστας Καραμανλής». Αυτό θα γίνει όταν ηττηθεί η ΝΔ και ο Κ. Καραμανλής.

Τότε θα χτυπήσει τόσο δυνατά το μπούμερανγκ που η ΝΔ θα πάθει διάσειση.

Bookmark and Share

1 σχόλια:

  1. bloggertips.gr says

    kalh arxh kailaria.blogspot.com apo to
    www.johnpatra.blogspot.com


Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα