Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

ΟΑΕΔ: Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας από 1η Μαίου

Κατά 5,5%, αυξάνονται από την 1η Μαΐου οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα, τα επιδόματα ανεργίας και τα ειδικά βοηθήματα μητρότητας του ΟΑΕΔ. Ειδικότερα το επίδομα ανεργίας διαμορφώνεται στα 454,25 ευρώ. Σύμφωνα με την εφαρμογή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2008 - 2009, ο κατώτατος μισθός ενός υπαλλήλου άγαμου, χωρίς προϋπηρεσία, θα φτάσει στα 739,56 ευρώ, από 701 ευρώ που είναι μέχρι σήμερα.


Επίσης, με βάση το νόμο 3552/2007 παρέχεται πλέον σε όλες τις κατηγορίες ανέργων η προσαύξηση της τάξης του 10% επί του επιδόματος για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.

Σημειώνεται ότι το επίδομα καταβάλλεται μια φορά το μήνα για 25 ημέρες.


Η νέα αναπροσαρμογή έγινε στο πλαίσιο της εφαρμογής του άρθρου 5, του νόμου 3552/2007, που ορίζει ότι το ποσό του τακτικού μηνιαίου επιδόματος ανεργίας θα αναλογεί στο 25πλάσιο του 55% του κατώτατου ημερομισθίου, σύμφωνα με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.). Σημειώνεται ότι, από την 1η Ιανουαρίου 2008 στο επίδομα ανεργίας χορηγούνται αυξήσεις αντίστοιχες με αυτές τις οποίες καθορίζουν οι Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις (Ε. Γ. Σ. Σ. Ε.) για τους κατώτατους μισθούς και τα ημερομίσθια, με βάση τις συμφωνίες των κοινωνικών εταίρων.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα