Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Έχοντας την πρόκριση για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κορέα και βραβεία και διεθνείς διακρίσεις στις αποσκευές τους επέστρεψαν το βράδυ Κυριακής οι μαθητές και οι καθηγητές του 1ου, 2ου και 3ου ΕΠΑΛ, του 2ου Γυμνασίου, του 9ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και η ομάδα των φοιτητών του ΑΠΘ που κατάγονται από την πόλη της Πτολεμαΐδας που πήραν μέρος στον 1ο Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, του προκριματικού της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής, που έγινε το Σάββατο 2 Μαΐου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο πρώτος που πληροφορήθηκε τα ευχάριστα νέα ζήτησε αμέσως από τους καθηγητές να τους δεξιωθεί όλη την αποστολή την Δευτέρα 4 Μαΐου στο Δημοτικό κατάστημα, γεγονός που συνέβη σήμερα το μεσημέρι.

Τους μαθητές υποδέχτηκε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πρόεδρος Σοφία Τέλιου, η οποία αναφέρθηκε στις σημαντικές πρωτιές των σχολείων της πόλης, ενώ ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας Γρηγόρης Πουγαρίδης αναφέρθηκε στο χρόνο που διέθεσαν όλοι οι συμμετέχοντες στην προσπάθεια αυτή και ευχήθηκε το βραβείο αυτό να είναι η απαρχή για κάτι μεγαλύτερο.


Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης επεσήμανε τη μέγιστη σημασία που έχει για τον τόπο η διάκριση των μαθητών και είπε χαρακτηριστικά «σας καλέσαμε για να σας τιμήσουμε να σας δείξουμε τη χαρά και την ικανοποίηση όλων μας. Είμαι πολύ περήφανος για μια ακόμη φορά. Στα εγκαίνια του μουσικού σχολείου είπα ότι το τοποθετήσαμε στην είσοδο της πόλης και στους επισκέπτες την πνευματική ανόρθωση αυτού του τόπου και χαίρομαι που οι προσπάθειές μας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο να δείξουμε ότι η Πτολεμαϊδα είναι ο τόπος της δημιουργίας, της πρωτοτυπίας .Μόνο τον τελευταίο χρόνο η πόλη αυτή έχει κάνει πολλά πράγματα, μετράει 20 πανελλήνιες διακρίσεις σε όλους τους τομείς και δικαιούται σήμερα να λέγεται η πόλη του αθλητισμού, του πολιτισμού, της τέχνης και των γραμμάτων. Έτσι έχουμε μία πολυδιάστατη αναγνώριση σε πανελλήνιο επίπεδο».

Ο κ. Τσιούμαρης αναφέρθηκε αναλυτικά στα βραβεία και στις διακρίσεις που κατάφερε η νεολαία της περιοχής σε όλους τους τομείς και τους είπε ότι « είναι η πρώτη φορά που σαρώνουμε τα 3 από τα 9 εξειδικευμένα βραβεία και 4 στα 12 συνολικά αν θέλαμε πριν από λίγο καιρό να εκδώσουμε το βιβλίο των διακρίσεων σίγουρα με αυτές τις διακρίσεις σας θα μας έλειπαν κάποιες σελίδες, αφού ταχύτατα και σε καθημερινή βάση η Πτολεμαΐδα διακρίνεται στο πανελλήνιο. Αυτές οι διακρίσεις της Πτολεμαΐδας μας δίνουν και ισχυρά επιχειρήματα να διεκδικούμε και να απαιτούμε και άλλες κτιριακές υποδομές στον τόπο μας». Τέλος ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τους ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο να καλυφθούν τα έξοδα της μεταφοράς της Ρομποτικής ομάδας στην Κορέα από τον Δήμο Πτολεμαΐδας.


Ο Πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής Παιδείας Χαράλαμπος Παναγιωτίδης βαθιά συγκινημένος συνεχάρει όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές λέγοντας ότι τα ΕΠΑ.Λ δεν είναι σχολεία δεύτερης ευκαιρίας αλλά σχολεία με προοπτικές και λαμπρό μέλλον .

Ο Προϊστάμενος της επαγγελματικής εκπαίδευσης Βλάσης Μπονάτσος τόνισε ότι όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί τους έδωσαν στην Αθήνα τον καλύτερο εαυτό τους, αποτέλεσμα της σκληρής προετοιμασίας αλλά και της καλής διάθεσης τους.

«Εδώ βλέπουμε την υποβαθμισμένη, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, επαγγελματική εκπαίδευση να δίνει ένα ράπισμα σε αυτούς που την αμφισβητούν και σε αυτούς οι οποίοι ισχυρίζονται ιδιαιτερότητες για την επαγγελματική εκπαίδευση. Η πρωτιά σας είναι ισχυρό ράπισμα απέναντι σε αυτούς. Θεωρούμε αυτονόητη την βοήθεια της δημοτικής αρχής, διότι η Πτολεμαΐδα φαίνεται τα τελευταία χρόνια ότι έχει ένα προβάδισμα στις διακρίσεις και αυτό οφείλεται στην θέληση και στην στήριξη όλων των παραγόντων και περιμένω από την Πτολεμαΐδα να αντιστρέψει το ποσοστό προτίμησης στην επαγγελματική εκπαίδευση».


Ο Προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Εορδαίας Νικόλαος Σκορδάς από την πλευρά του τόνισε: «Η προσπάθεια αυτή των καθηγητών και των μαθητών, πέτυχε τον σκοπό της γιατί η δημοτική αρχή και εσείς κ. Δήμαρχε στηρίξατε και τιμήσατε την ομάδα Ρομποτικής, που διέπρεψε στον σημαντικό αυτό διαγωνισμό. Αξίζουν συγχαρητήρια και στις τρεις βαθμίδες των σχολείων της πόλης μας που συμμετέχουν και σε όλους τους συντελεστές σε όλους συντελεστές αυτής της προσπάθειας. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα κάνουν γνώση της πόλης μας παγκοσμίως με την συμμετοχή μας στην Ολυμπιάδα στην Κορέα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τα σχολεία της Πτολεμαΐδας που κέρδισαν για άλλη μια φορά της εντυπώσεις έχουν ως εξής:

* Τo 1o ΕΠΑ.Λ Πτολεμαΐδας κατέλαβε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό και πανηγυρικά προκρίθηκε στην W.R.O. (World Robot Olympiade) (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ)
* Το 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας κατέλαβε την 2η θέση
* Το 9ο Δημοτικό σχολείο Πτολεμαΐδας κατέλαβε την 2η

Η ομάδα των φοιτητών του ΑΠΘ που κατάγονται από την πόλη της Πτολεμαΐδας κατέλαβε την 3η θέση

Στην ρομποτική ομάδας Πτολεμαΐδας συμμετείχαν πέντε αντιπροσωπείες από τα 3 ΕΠΑ.Λ της πόλης, 2 ομάδες από γυμνάσια, 1 αντιπροσωπεία μαθητών Δημοτικού Σχολείου καθώς και μία ομάδα φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (που κατάγονται από την Πτολεμαΐδα, όπως επίσης και 8 εκπαιδευτικοί ως καθοδηγητές (προπονητές όπως αποκαλούνται στο διαγωνισμό Ρομποτικής). Το σενάριο που καλέστηκαν να υλοποιήσουν και οι τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, ήταν διαφορετικό και εκτελέστηκε σε συγκεκριμένο χρόνο.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα