Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑ

Εκστρατεία ενημέρωσης στους κατοίκους των τοπικών διαμερισμάτων Ασβεστόπετρας και Προαστίου ξεκινά ο Δήμος Πτολεμαΐδας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να τους πείσει να μην δεχτούν την εξαγορά των κτημάτων τους από την ΔΕΗ, η οποία σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει ως χώρο απόθεσης των ορυχείων.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης τόνισε πως για ακόμη μια φορά η πάγια τακτική της ΔΕΗ, η οποία δεν συμμορφώνεται από τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, είναι να προσεγγίζει τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, παραμερίζοντας τον Δήμο.

«Τα τοπικά συμβούλια έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα, αλλά το θεσμικό όργανο που παίρνει τις τελικές αποφάσεις είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Γι’ αυτόν τον λόγο παρακαλώ όλους τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων όταν προσεγγίζονται από την ΔΕΗ να ενημερώνουν άμεσα τον Δήμο. Όσον αφορά τις αποθέσεις της ΔΕΗ στο τοπικό διαμέρισμα της Ασβεστόπετρας γνωρίζουμε όλοι καλά ότι μετά το ορυχείο της Μαυροπηγής έπρεπε να βρεθεί χώρος απόθεσης, πληροφορούμε ότι ξεκίνησε ήδη η ΔΕΗ μια σειρά επαφών και ζητά την αγορά στρεμμάτων στην Ασβεστόπετρα. Εμείς δεν μπορούμε βέβαια να απαγορεύσουμε κανέναν να πουλήσει την ιδιοκτησία του, όμως ως κάτοικοι αυτής της περιοχής δεν μπορούμε να δεχτούμε τις αποθέσεις δίπλα στην Εγνατία Οδό, στην είσοδο του Δήμου μας, και μάλιστα χωρίς να υπάρχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων», τόνισε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος θα εναντιωθεί με όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε:

· Εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων των τοπικών διαμερισμάτων Ασβεστόπετρας και Προαστίου

· Επαγρύπνηση της Επιτροπής Παρακολούθησης των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ

Καταγραφή δεντροφυτεύσεων και αποκατάστασης εδαφών από την ΔΕΗ

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα