Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Αποτελέσματα επίσκεψης Προέδρου ΔΕΗ κ. Αρθούρου Ζερβού στην Ποντοκώμη

www.energeiakozani.gr
Στην κατάμεστη αμφιθεατρική αίθουσα του οικισμού Ποντοκώμης παραβρέθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός με στελέχη της ΔΕΗ.


Ο βουλευτής κ. Αλέκος Αθανασιάδης ζήτησε άμεση προκήρυξη της νέας μονάδας Πτολεμαϊδα 5, μετεγκαταστάσεις των οικισμών, πρόσληψη των επιτυχόντων του διαγωνισμού 1/2007 καθώς και αναβάθμιση των υπαρχουσών μονάδων (Καρδιάς, Αμυνταίου).
Ο βουλευτής κ. Γιάννης Βλατής ζήτησε καθαρές κουβέντες για την περιοχή μας λέγοντας ότι η περιοχή έδωσε πάρα πολλά και πήρε πολύ λίγα.
Ο βουλευτής κ. Πάρης Κουκουλόπουλος πρότεινε την παρακάτω λύση για την τμηματική απαλλοτρίωση, αφού πρώτα απέδωσε ευθύνες σε όσους δεν πήραν τις αποφάσεις που έπρεπε στο παρελθόν: Να συμπεριληφθούν με τη διαδικασία των 1300 στρεμμάτων (δηλαδή με παλαιότερη ΜΠΕ και με γρήγορες διαδικασίες) και η υπόλοιπη έκταση που περιλαμβάνει τους οικισμούς της Ποντοκώμης και Μαυροπηγής. Η δε συνολική ΜΠΕ να κρατήσει με διαβούλευση περισσότερο χρόνο διότι το θέμα είναι περιβαλλοντικά σοβαρό.
Ο κ. Κυριάκος Μιχαηλίδης τόνισε ότι υπάρχουν αποφάσεις εδώ και ενάμιση χρόνο που πρέπει να γίνουν σεβαστές.
Ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας έθεσε πρόγραμμα αξιοπιστίας με τη ΔΕΗ λόγω υποσχέσεων που δεν υλοποιήθηκαν.
Ο κ. Ανδρέας Αθανασιάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος, ζήτησε να δούμε τα πραγματικά προβλήματα που έχει η περιοχή και να μην προχωρήσει η ΔΕΗ σε τμηματική απαλλοτρίωση θυμίζοντας υποσχέσεις που δόθηκαν.
Ο κ. Δημήτρης Μαυροματίδης, δημοτικός σύμβουλος, έθεσε συνοπτικά το θέμα λέγοντας ότι υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης λόγω των δεσμεύσεων της ΔΕΗ που δεν τηρήθηκαν θέτοντας ερωτήματα γιατί η ΔΕΗ εμφανίζεται να μην γνωρίζει ότι δεν δέχεται η Ποντοκώμη τμηματική απαλλοτρίωση (κλικ για τα ερωτήματα που τέθηκαν). Επίσης δήλωσε ότι όλες οι αποφάσεις είναι αναρτημένες στο energeiakozani και παρέδωσε στον κ. Ζερβό τα ερωτήματα του και υλικό τεκμηρίωσης.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ Αρθούρος Ζερβός ανήγγειλε:
Την άμεση προκήρυξη της νέας μονάδας Πτολεμαϊδα 5 στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουρίου.
Την άμεση απόσυρση της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαϊδα 1 με την προκήρυξη της Πτολεμαϊδας 5 και με την υπογραφή σύμβασης της τελευταίας της μονάδας Πτολεμαϊδα 2 (που είναι και οι πιο ρυπογόνες της περιοχής).
Τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών Ποντοκώμης και Μαυροπηγής
Την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του διαγωνισμού 1/2007
Για το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης είπε ότι είναι θέμα πολιτικό και όχι της ΔΕΗ. Ζήτησε από τους κατοίκους να προχωρήσει η μερική απαλλοτρίωση των 1300 στρεμμάτων και να δοθεί πίστωση χρόνου για να δουν την υλοποίηση αυτών που ανήγγειλε.
Σε ερωτήματα των κατοίκων αν δεσμεύεται ο Πρόεδρος της ΔΕΗ για τα 1300 ο κ. Κουκουλόπουλος είπε ότι μαζί με τους βουλευτές κ. Αθανασιάδη και Βλατή έχει ήδη σταματήσει η μερική απαλλοτρίωση έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κατοίκων. Ο κ. Αθανασιάδης δήλωσε ότι ζητεί τη διασφάλιση των μετεγκαταστάσεων και μετά δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα από την Ποντοκώμη.


Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα