Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Χωρίς ΕΚΑΒ παραμένει η περιοχή της Εορδαίας

Μαίρη Κεσκιλίδου
Χωρίς ΕΚΑΒ παραμένει η περιοχή της Εορδαίας επισύροντας τις διαμαρτυρίες πολιτών


οι οποίοι διαπιστώνουν για πολλοστή φορά ότι βρίσκονται στο έλεος του Θεού ενώ το κενό προσπαθούν να καλύψουν οι εργαζόμενοι στην αντίστοιχη υπηρεσία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε ειδικευμένο προσωπικό αλλά και τον φόρτο με τη μεταφορά ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στις 24 Δεκεμβρίου σταμάτησε η λειτουργία και της απογευματινής βάρδιας και το ασθενοφόρο μαζί με το έμψυχο δυναμικό μεταφέρθηκε στην περιοχή των Σερβίων λόγω της επιβάρυνσης του οδικού δικτύου μετά τις κατολισθήσεις στα Τέμπη. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ η ομαλή λειτουργία του ΕΚΑΒ στην Πτολεμαΐδα θα πρέπει να αναμένεται μετά τις 15- 20 Ιανουαρίου οπότε και εκτιμάται ότι θα γίνουν οι αλλαγές τόσο στη διοίκηση του Εθνικού κέντρου άμεσης βοήθειας όσο και στις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας. Όπως δήλωσαν στον «Π.Λ» ανώτατα στελέχη του εν λόγω φορέα ζητούμενο παραμένει η συνολική ανάπτυξη του ΕΚΑΒ, ενώ η έλλειψη προσωπικού είναι η «αχίλλειος πτέρνα» στο γενικότερο σύστημα λειτουργίας του. Σημείωσαν ακόμη ότι θα πρέπει να καμφθούν οι όποιες δυσκολίες υπάρχουν στη συνεννόηση με το ΕΣΥ και τα Νοσοκομεία.
Το πρώτο… κρούσμα της υπολειτουργίας του ΕΚΑΒ στην Πτολεμαΐδα εκδηλώθηκε στις 16 Νοεμβρίου όταν με εντολή «άνωθεν» καταργήθηκε η πρωινή βάρδια ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων κύρια από το Σωματείο των εργαζομένων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ διαμαρτυρία διατυπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ακολουθήσει η έγγραφη αναφορά της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Εορδαίας. Παρά τις ενέργειες των προαναφερόμενων φορέων και χωρίς να δοθούν σαφείς απαντήσεις ακολουθεί πριν από λίγες ημέρες και η διακοπή λειτουργίας της απογευματινής βάρδιας και να επικρατεί απόλυτη ησυχία στις εγκαταστάσεις του στη ΔΕΥΑΠ. Πάντως ο Γιάννης Παπαδόπουλος πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας επισημαίνει για πολλοστή φορά το γεγονός ότι τα βάρη από τις συνέπειες των αποφάσεων αυτών επωμίζονται οι οδηγοί και οι εργαζόμενοι στην μετακίνηση των ασθενών αλλά η κατάσταση θα πρέπει να αλλάξει λόγω της έλλειψης προσωπικού και της ειδίκευσης τους.



Bookmark and Share

1 σχόλια:

  1. Ανώνυμος says

    ... μας κοροϊδεύουν. Δεν είναι δυνατόν ένα μήνα να λειτουργεί και δυο να μην λεοτουργεί..
    Οι τοπικοί βουλευτές πού είναι;
    οι φορείς που είναι;
    Αν ήταν κάπου αλλού ολοι θα είχαν βγει στους δρόμους...


Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα