Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους εργαζόμενους

Την τετραετή επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών έως και 100% τον πρώτο χρόνο θα προβλέπει ρύθμιση που σχεδιάζει η κυβέρνηση με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων έως 30 ετών.

Χρήση του μέτρου θα μπορούν να κάνουν ιδιωτικές επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 50 εργαζόμενους και στόχος είναι να επωφεληθούν 50.000 άνεργοι. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης που καταρτίζεται από το υπουργείο Εργασίας οι επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών θα αφορά ανέργους που θα προσλαμβάνονται μέσα από τις λίστες του ΟΑΕΔ.
Η κλιμάκωση της επιδότησης των εισφορών θα είναι για τον πρώτο χρόνο 100% ,75% το δεύτερο, 50% το τρίτο και 25% το τέταρτο. Προϋπόθεση της χρήσης του μέτρου θα είναι και η δέσμευση του εργοδότη ότι δεν θα απολύει χωρίς την ύπαρξη σπουδαίου λόγου, κατά τη διάρκεια της επιδότησης και ένα χρόνο μετά τη λήξη του προγράμματος.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα