Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Γ. Μανιάτης : Αμεσα οι εξελίξεις για την αποκρατικοποίηση της Βεύης

του Σωτήρη Χιωτάκη
Άμεσες θα είναι οι εξελίξεις στην προκήρυξη της νέας λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαϊδα της ΔΕΗ και , σύντομα, και στην Φλώρινα, καθώς προχωρεί η ανασύνθεση της Επιτροπής Ανάθεσης του υπό ιδιωτικοποίηση λιγνιτωρυχείου της Βεύης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη.

Μιλώντας στο 33ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι η ΔΕΗ θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, με το κράτος να διατηρεί το 51% και το μάνατζμεντ, ενώ η επιχείρηση θα έχει σημαντική και ιδιαίτερη θέση στο νέο Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο λιγνίτης θα εξακολουθεί να κατέχει τη δική του θέση στο μίγμα καυσίμου της Χώρας και ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης είναι να εξαντληθούν τα ήδη ανοικτά λιγνιτικά πεδία, επενδύοντας σε νέες σύγχρονες Μονάδες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας προς αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων Μονάδων.
Ακόμη ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ότι σε σχέση με την Μεγαλόπολη, τη Ρόδο και την Κρήτη, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε η κατασκευή των Μονάδων να προχωρήσει ακριβώς μέσα στα πλαίσια που έχουν προδιαγραφεί ενώ ανακοίνωσε πως ξεκίνησε, επιτέλους, έπειτα από τριετή καθυστέρηση, η κατασκευή της μονάδας φυσικού αερίου στο Αλιβέρι.
Ο υφυπουργός έκανε λόγο για συστηματική προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από Επιχείρηση - Πολιτεία – Εργαζόμενους – Κοινωνία για την επίτευξη του κρίσιμου στόχου του «20-20-20» μέχρι το 2020.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα