Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Εξετάζεται η αποπληρωμή μέσω ΤΕΜΠΜΕ ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών

Tη δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων των επιχειρήσεων

ώστε να πληρώσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές τους εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η υπουργός Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη για να παρουσιάσει τις δράσεις του υπουργείου σχετικά με την απελευθέρωση της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πρόταση των επιμελητηρίων να υπάρξει μέσω του ΤΕΜΠΜΕ χρηματοδότηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων για να καλύψουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές τους, η υπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο εξετάζει τις νομικές παραμέτρους και τις δυνατότητες που δίνει η κοινοτική νομοθεσία ώστε μέσω εγγύησης του δημοσίου και δανείου να μπορούν να αποπληρώσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους οι μικροί επιχειρηματίες.
Όπως σχολίασε η υπουργός σε αυτή τη δύσκολη περίοδο με την περιορισμένη ρευστότητα στην αγορά οι επιχειρηματίες να φροντίζουν να αποπληρώνουν τους προμηθευτές τους και τις άλλες υποχρεώσεις τους αφήνοντας τελευταίες τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις και αν τελικά δοθεί αυτή η διέξοδος αυτό θα είναι σημαντικό καθώς θα μπορούν οι επιχειρήσεις λαμβάνοντας φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα να προχωρήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Επίσης η υπουργός ανέφερε ότι σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο για την επέκταση των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ, πέρα από τα προγράμματα κίνησης κεφαλαίου σε προγράμματα επενδυτικών πρωτοβουλιών, καινοτομίας, εξωστρέφειας, προγράμματα ενίσχυσης του αγροτικού τομέα.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα