Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

O Δήμαρχος Πτολεμαίδας απαντά στις επιστολές των δημοτικών συμβούλων Απόστολου Χατζόπουλου και Ιωάννας Ανδρονικίδου

(Απάντηση στο δημοτικό σύμβουλο Απόστολο Χατζόπουλο): Ο ορισμός των νέων Αντιδημάρχων δημιούργησε όπως φαίνεται κάποιες πικρίες

(ως ένα σημείο λογικό) αλλά προσωπικά με εξέπληξε η επιστολή του κ. Απόστολου Χατζόπουλου και πιστεύω να προβλημάτισε τους Δημότες μας αφού τα γραφόμενά του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το επίσημο Δελτίο του Δήμου Πτολεμαϊδας για τις τοποθετήσεις των νέων Αντιδημάρχων που αναφέρει σχετικά :
«όσον αφορά στους άλλους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας ήθελα να πω πώς ο κ. Απόστολος Χατζόπουλος εργαζόμενος στη ΔΕΗ και γνωστός για τις γεωργικές του ενασχολήσεις ήδη έτυχε της εμπιστοσύνης μου και του ανατέθηκε η αντιπροεδρία του ΒΙΟΠΑ όπως και ο εξαίρετος Γρηγόριος Πουγαρίδης που δεν θέλησαν να αναλάβουν από την προηγούμενη θητεία». Ενώ στην επιστολή του ο κ.Χατζόπουλος αναφέρει:«…….. Ουδέποτε μου έγινε πρόταση και εγώ την αρνήθηκα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Αυτό σημαίνει ότι αφού δεν είχα χρόνο άρα κακώς ασχολήθηκα με τα κοινά, διότι δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου; Κατά την άποψή μου χρόνο πρέπει να αφιερώνουν όχι μόνο οι αντιδήμαρχοι αλλά και οι Δημοτικοί σύμβουλοι για τις υποχρεώσεις τους έναντι των δημοτών.όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι πολύ χρόνο έχω στη διάθεση μου τον οποίο διαθέτω για τα κοινά, πράγμα το οποίο απέδειξα από όποια θέση και αν είχα (επιτροπές, νομικά πρόσωπα κ.λ.π.) αλλά και στα προβλήματα των δημοτών ανταποκρίνομαι διαθέτοντας τον απαιτούμενο χρόνο…».

Έτσι λοιπόν πρέπει μετά λύπης μου ν’απαντήσω και στον κ. Χατζόπουλο αφού προκαλούμαι δημόσια γι’αυτό και θέλω να γνωρίζουν οι Δημότες μας πως: Στον κ. Απόστολο Χατζόπουλο εμπιστεύτηκα την ΑΕΒΑΛ που αποτελεί και τη μεγαλύτερη περιουσία του Δήμου Πτολεμαϊδας την γή που οι δικοί μας άνθρωποι πότισαν με ιδρώτα και αίμα και με αγώνες των δικών μας ανθρώπων περιήλθε στο Δήμο για ν΄αποτελέσει την ελπίδα ανάπτυξης και προοπτικής του παρόντος και του μέλλοντος. Γι΄αυτό κατά την άποψη μου με τη θέση αυτή που κατείχε ο κ. Χατζόπουλος έδειξα την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη μου αφού κατά την προσωπική μου αξιολόγηση είναι εξ ίσου σημαντική με όλες τις άλλες τιμητικές θέσεις (αντιδημάρχων, προεδρείων κ.λ.π.)

Δυστυχώς με την γνωστή εργολαβία των σκράπ κάποια κτίρια ρήμαξαν και αναγκάστηκα να στραφώ κατά του εργολάβου ( με 3 αγωγές και μηνύσεις) και κατά παντός υπευθύνου. Η δικαιοσύνη θ’ αποδώσει ευθύνες και θα κοστολογήσει την ζημιά που θα διεκδικήσουμε για να μας επιστραφεί. Μέχρι τότε όλοι είμαστε υπεράνω πάσης υποψίας.

Παρ’ όλα αυτά όμως πριν λίγες μέρες σε μία συζήτηση στο γραφείο μου ρώτησα τον κ. Χατζόπουλο αν έχει χρόνο ν’ αφιερώσει αποκλειστικά για την εκτέλεση καθηκόντων Αντιδημάρχου.


-Για να είναι γνωστή η ενασχόλησή του πέραν της εργασίας του στη ΔΕΗ και με την καλλιέργεια μεγάλων εκτάσεων γης.

-Γιατί ως υπεύθυνος της ΑΕΒΑΛ χρειάζονταν την παρέμβαση μου στους Προϊσταμένους, για να του χορηγήσουν συνεχώς άδειες για διεκπεραίωση της υποχρεώσεων του.

- Γιατί όλοι οι Αντιδήμαρχοι βρίσκονται από 8 έως 18 ώρες στις θέσεις τους εξαιρουμένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που χρειάζονται και κάποιες συνεχόμενες αϋπνίες.έτσι λοιπόν του ζήτησα μέχρι το βράδυ της συγκεκριμένης μέρας να σταθμίσει τις υποχρεώσεις του και να μου απαντήσει.Και όταν κάποια στιγμή προτού φύγει μου ανέφερε μάλλον αστειευόμενος πως φίλος του Αντιδήμαρχος εν ενέργεια του είπε ότι ήταν ο μόνος αδικημένος στην παράταξη τότε του πρότεινα να πάει αμέσως και ν’αναλάβει Αντιδημαρχία αυτού του φίλου του που τον …..συμπόνεσε. Ο κ.Χατζόπουλος όμως: Ούτε την αντιδημαρχία του φίλου του ανέλαβε (γιατί άραγε;) Ούτε και ποτέ απάντησε στην αρχική μου πρόταση. Και σ΄όλη την συζήτηση παρών ο Γραμματέας μου και κοινός μας φίλος κ.Δημήτρης Κωνσταντινίδης που έκπληκτος ακόμα δεν μπορεί να εξηγήσει (ούτε και εγώ) μια τέτοια απόκρυψη και παραποίηση της πραγματικότητας από τον κ.Χατζόπουλο…
- Aπάντηση του Δημάρχου Πτολεμαΐδας στη δημοτική σύμβουλο κα. Ιωάννα Ανδρονικίδου -


«Δηλώνω» εντυπωσιασμένος από την ευρηματικότητα της κ. Ιωάννας Ανδρονικίδου που μετά από αδράνεια (όπως η ίδια παραδέχεται) τριών χρόνων στο Δημοτικό Συμβούλιο προσπαθεί ( και με πρωτοσέλιδη καταχώριση μάλιστα) να εμφανιστεί στους δημότες όχι με καμία θετική δραστηριότητα στα Δημοτικά τεκταινόμενα αλλά για να δηλώσει ότι ‘’ποτέ δεν της τέθηκε το ερώτημα για το αν ήταν διαθέσιμη για κάποια θέση Αντιδημάρχου’’ έτσι λοιπόν αντιγράφω από την στήλη του Εορδαϊκού Παλμού ‘’εντός εκτός και επί τα αυτά…’’ της 20.1.2010 το σχόλιο του δημοσιογράφου που αναφέρεται σε διευκρινήσεις του Δημάρχου περί αντιδημάρχων: «…..Όσο για την κ.Ιωάννα Ανδρονικίδου είπε ότι έχουν προβάδισμα οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις της και δεν της επιτρέπουν την ολοήμερη απασχόληση σε κάποια αντιδημαρχία….».Στο επίσημο Δελτίο Τύπου του Δήμου Πτολεμαϊδας αναφέρεται:«……Όσο για την κα Ανδρονικίδου εκτιμώ πώς οι πολλαπλές επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις αποτελούν προτεραιότητα που δεν της επιτρέπει ολοήμερη απασχόληση σε κάποια αντιδημαρχία….»

Πράγματι λοιπόν απ΄ότι φαίνεται αλλά και απ΄’ότι δηλώνω με την παρούσα επιστολή: Ουδέποτε πρότεινα στην κα Ανδρονικίδου θέση Αντιδημάρχου: Γιατί κατά την άποψη μου το να μεγαλώνεις ένα νήπιο (οικογενειακές υποχρεώσεις) που αποτελεί ιερή υποχρέωση και θεάρεστη αποστολή για το καθένα μας για την κα Ανδρονικίδου όπως δηλώνει είναι φαεινή ιδέα και αστείες(!!!) εξηγήσεις του κου Δημάρχου ή κάποιων Συμβούλων του(!!!)Οι ίδιοι φυσικά χαρακτηρισμοί αναφέρονται από μέρος της και για την άποψη μου για τις επαγγελματικές υποχρεώσεις που απ’ ότι όλοι γνωρίζουμε χρειάζεται πρωί απόγευμα και βράδυ χρόνο πολύτιμο για την διεκπεραιώση των υποθέσεων, όσον αφορά τους πολίτες που την τίμησαν με την ψήφο τους (όπως αναφέρεται στην επιστολή) για να τους εκπροσωπεί στον Δήμο και είδαν μία ολόκληρη 4ετία(;) τη μοναδική δικηγόρο της πλειοψηφήσας παράταξης να την διατηρώ (μαζί με την …αυλή μου) σε αδράνεια θα τους στεναχωρήσω ίσως που θα πληροφορηθούν ότι : Η κα Ανδρονικίδου θεώρησε

-ότι δικαιούται να στρέφεται με δικαστικές αγωγές πελατών της κατά του Δήμου την στιγμή που ως Δημοτική Σύμβουλος ηθικά και θεσμικά οφείλει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του (!!!) Όσο δε για την αξιοποίηση της εισηγήθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο και της ανατέθηκε η Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) που αποτελεί και μία Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου. Παρ’ όλες τις υποδείξεις και τις κατευθύνσεις (και μάλιστα από εμπειρότατους Συμβούλους Προγραμμάτων που ήρθαν ειδικά και για χατίρι μας να της δώσουν τα φώτα της ) το Κ.Ε.Κ.( στο Πολυκέντρο) δεν είχε καμία δραστηριότητα που αφορά την επιδοτούμενη επιμόρφωση και κατάρτιση των ανέργων παιδιών μας και την χορηγία των χρησιμότατων βεβαιώσεων στην ανεύρεση εργασίας και φυσικά εδώ και λίγο καιρό που ζητήσαμε την εκκαθάριση για το κλείσιμο της Δημοτικής μας αυτής Επιχείρησης διαπιστώσαμε πλημμελή τακτοποίηση ορισμένων ζητημάτων για τα οποία και θα επανέλθουμε σύντομα. Να πώ ακόμη πώς είναι δικαίωμα του καθενός να ψηφίσει κατά βούληση αλλά όταν συνάδελφοι της διέθεσαν μέρες και νύχτες για να συντάξουν εισηγήσεις όπως του προϋπολογισμού της Καθαριότητας για παράδειγμα, η κα Ανδρονικίδου να τις καταψηφίζει (ή μόνη από τον συνδυασμό) όπως και κάποιες άλλες φορές γεγονός που αντίκειται στο πνεύμα της παράταξης. Δικαίωμα επίσης αναφαίρετο του καθενός είναι να χαρακτηρίζει τις απόψεις ενός προσώπου ‘’Αστείες’’ ή ακόμη και να το ειρωνεύεται με άλλες λέξεις και εκφράσεις.’όπως και το θιγόμενο πρόσωπο να προσβάλλεται λίγο, πολύ ή και καθόλου ανάλογα με το ειδικό βάρος του ατόμου που την κοινοποιεί. Τον Δήμαρχο όμως ως θεσμό οφείλουμε να τον προστατεύουμε από τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς δείχνοντας τον σεβασμό και την περί τη Δημοκρατία και την λειτουργία των αιρετών οργάνων αντίληψη μας. Δυστυχώς η κα Ανδρονικίδου με τις ενέργειες της έδειξε πως αγνοεί στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς και διαχείρισης που οφείλουν να τηρούν τα δημόσια αιρετά πρόσωπα. Και επειδή δεν το κατάλαβε στα 3 χρόνια της θητείας της στο Δημοτικό Συμβούλιο όχι μόνον για Αντιδήμαρχο δεν τη πρότεινα αλλά θεωρώ ότι η ίδια με την συμπεριφορά και τις πράξεις της έχει θέση τον εαυτό της εκτός Συνδυασμού.


Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα