Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Π. Κουκουλόπουλος: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουν τελειώσει τα ψέματα, έχει λήξει ένα μοντέλο, του να ζούμε με δανεικά.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Οι πολίτες, ναι μεν, λένε ότι τα μέτρα είναι άδικα και σκληρά, ωστόσο τα κρίνουν αναγκαία.»

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η κοινωνία δείχνει μία απίστευτη ωριμότητα. Είναι καλό να συνειδητοποιήσουμε όλοι, στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στην Κυβέρνηση, ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο. Οι πολίτες θέλουν, γρήγορα, να δουν διεύρυνση του βάρους, με κοινωνικά δίκαιο τρόπο. Αυτό το πράγμα θα το αποτυπώσουμε, πρώτα από όλα, με το φορολογικό. Στη συνέχεια, με πολιτικές που έχουν να κάνουν με το φάρμακο. Όλοι καταλαβαίνουν πως δεν μπορεί να υπάρξει από τη μια μέρα στην άλλη ένα κλικ.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αποτέλεσμα των μέτρων σημαίνει να μην παγώσει η αγορά, αλλά και να μην αυξηθεί η ανεργία.»
Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Σ’ αυτό υπάρχουν δύο απαντήσεις. Η μία λέγεται απλούστευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ. Το νομοσχέδιο εισάγεται για πρώτη συζήτηση την Τετάρτη, όπου πρόκειται να κάνουμε τη δέουσα συζήτηση με τους δέκα, περίπου, συλλογικούς εκφραστές που έχουν σχέση με τη διαχείριση του ΕΣΠΑ. Το δεύτερο, όμως, που θέλω να σας πω, είναι ότι όλα τα μέτρα που λάβαμε πρέπει να τα αποτιμήσει κανείς και σε σχέση με το πρόβλημα ρευστότητας. Είναι η μαγική λέξη που είπατε. Σήμερα οι τράπεζες δίνουν ακόμα και στις πιο υγιείς επιχειρήσεις λεφτά. Επιχειρήσεις και εταιρίες που έχουν και μεγάλες καταθέσεις στην ίδια τράπεζα, δεν τους ανοίγουν λογαριασμό οι τράπεζες. Τα μέτρα σωτηρίας της πατρίδας, στην κυριολεξία, είχαν να κάνουν με το ότι οι τράπεζες αντιμετώπιζαν απειλή, πραγματικά, κατάρρευσης και το βλέπουμε εδώ και μήνες με το στέγνωμα, κυριολεκτικά, της αγοράς.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Διαφωνείτε και με τις ενστάσεις που διατυπώνονται στο εσωτερικό του κόμματος.»
Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Πρέπει να δείξουμε ωριμότητα. Δεν έχει ευτυχίσει κανένας μας με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, προφανώς. Καθώς διάβαζα, λέξη- λέξη, το νομοσχέδιο, πριν πάμε να το ψηφίσουμε, πολλές φορές ανατρίχιασα. Έλεγα, Θεέ μου τι πάμε να ψηφίσουμε! Ωστόσο, πρέπει να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα. Υπήρχε άλλη διέξοδος; Υπάρχει άλλη πρόταση, εδώ που έχουμε φτάσει; Δηλαδή, με την απειλή χρεοκοπίας, είναι σα να δείχνουμε την πόρτα της εξόδου στη νέα γενιά. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουν τελειώσει τα ψέματα, έχει λήξει ένα μοντέλο, του να ζούμε με δανεικά, με το οποίο πορευτήκαμε επί 35 χρόνια από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Εγώ απευθύνω έκκληση στην κοινωνία, να βάλει πλάτη, όχι πιστεύοντας έτσι γενικά και αόριστα σε κάποιο δόγμα. Ο Πρωθυπουργός, ο κος Γ. Παπανδρέου, στις 2 Μαρτίου, εκφώνησε μια ομιλία, που στο χέρι το δικό του και το δικό μας, όμως, όλων των στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., είναι να αποδειχθεί ιστορική. Για πρώτη φορά εκφωνήθηκε, με σαφήνεια, καθαρότητα και ειλικρίνεια στα όρια της ωμότητας, το πρόβλημα της χώρας.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ναι αλλά πληρώνουν οι ίδιοι πάλι.» Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Πληρώνουν αυτοί που καταρχήν έχουν το χαρακτηριστικό της ασφάλειας στην εργασία. Εκεί που είναι πραγματικά κόκκινη γραμμή είναι ο ιδιωτικός τομέας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δεχθούμε να πάνε εκεί τα μέτρα, και την ίδια ώρα πρέπει να έχουμε την απαίτηση να πάνε και στα άλλα στρώματα. Και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Φυσικά και δεν είναι σοσιαλιστικά τα μέτρα, εγώ όμως θα πω ότι είναι πατριωτικά τα μέτρα. Θα πρέπει να ανέλθουμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Προσωπικά, σε ό,τι με αφορά, δεν επιθυμώ να καταγραφώ εγώ και η γενιά μου, ως μια γενιά, η οποία έζησε καλά εξαιτίας των προηγούμενων και σε βάρος των επόμενων. Είναι ώρα ευθύνης λοιπόν. Πρέπει να την πάμε ως το τέλος. Είναι πολύ καθαρό αυτό που μας λένε οι πολίτες: «Είμαστε μαζί σας, αλλά ως το τέλος.»
Πηγή : ΕΡΤ

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα