Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Την ερχόμενη εβδομάδα το ασφαλιστικό

Πιέσεις για ν' αρχίσει νωρίτερα η εφαρμογή των αλλαγών στο ασφαλιστικό δέχεται η κυβέρνηση, όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη συνάντησή του την Παρασκευή με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η διαπραγμάτευση για το πακέτο των μέτρων, με αιχμή τις περικοπές στις αποδοχές και τις αλλαγές στα εργασιακά, συνεχίζεται και υπέδειξε το υπουργείο Οικονομικών ως το κέντρο λήψης των αποφάσεων.
Για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι έχει "κλειδώσει" και θα δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι θα τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τα θεμελιωμένα δικαιώματα.
Παρότι παραδέχθηκε ότι δεχόμαστε πιέσεις από την τρόικα για να ξεκινήσει νωρίτερα η εφαρμογή του νέου συνταξιοδοτικού, ο υπουργός τόνισε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή να ξεκινήσει από το 2018, αφού η οικονομία μας δεν αντέχει να χρηματοδοτεί τα δύο συστήματα, το νέο και το παλιό, συγχρόνως.
"Έχουμε επιμείνει στις ημερομηνίες που έχουμε σχεδιάσει διότι δεν είναι ημερομηνίες αναβολής, είναι ημερομηνίες απαραίτητες για τη συγκέντρωση των κεφαλαίων που χρειάζονται για να τεθεί σε εφαρμογή το νέο ασφαλιστικό της σύστημα" είπε ο κ. Λοβέρδος.
"Το πρόγραμμά μας -πρόσθεσε- όπως έχει καταρτιστεί εδώ και εβδομάδες, παραμένει ακριβώς το ίδιο. Διότι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα που δεν προβλέπει ειδικά σχεδιασμένος νόμος δεν υφίστανται... Είπα και στον πρόεδρο και στην ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ ότι οι διατάξεις μας είναι κατάλληλες και όχι σκληρές... Όλα τα υπόλοιπα περί επιταχύνσεων είναι του συρμού".


Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα