Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Διαμαρτυρίες στη Δυτική Μακεδονία

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, πραγματοποίησαν χτες η δημοτική αρχή και κάτοικοι της Αιανής που ζητούν να παραμείνει ο δήμος αυτόνομος, λόγω της ιστορικότητάς του. Στη συνέχεια προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου του Τριγωνικού.

Τη δημιουργία τεσσάρων δήμων στο νομό Κοζάνης, και όχι πέντε όπως προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης», ζητά η ΤΕΔΚ του νομού, με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία. Παράλληλα η ΤΕΔΚ διαφωνεί με την ένταξη της Δυτικής Μακεδονίας στην αποκεντρωμένη διοικητική περιφέρεια της Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα.
Αντιδράσεις προκαλεί ο ορισμός της Νεάπολης και όχι της Σιάτιστας ως έδρας του νέου δήμου Βοΐου. Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο και κλείσιμο υπηρεσιών, σχολείων και καταστημάτων, ενώ την Τετάρτη αντιπροσωπεία του δήμου Σιάτιστας θα παραδώσει σχετικό ψήφισμα στην υφυπουργό Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη.
Ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας, Γρηγόρης Τσιούμαρης, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών σημειώνει ότι η σχεδιαζόμενη δημιουργία του δήμου Εορδαίας αποδυναμώνει τον ενεργειακό χαρακτήρα του δήμου.

Οι άλλοι νομοί
Στο μεταξύ, 930 δημότες του δήμου Βασιλίτσας έστειλαν επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών ζητώντας να παραμείνει αυτόνομος ο δήμος που προέκυψε από τη συνένωση των ορεινών κοινοτήτων της περιοχής.
Στο νομό Φλώρινας το νομαρχιακό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος που συμφωνεί με τις αποφάσεις του δήμου Πρεσπών και της κοινότητας Νυμφαίου για τη μη ένταξή τους στους διευρυμένους δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου αντίστοιχα.
Το πρόγραμμα «Καλλικράτης» καταψήφισε η ΤΕΔΚ νομού Καστοριάς, σε μια απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αργους Ορεστικού, διαμαρτυρόμενα για τη δημιουργία τεσσάρων δήμων και ζητώντας τη σύσταση μόνο δύο με έδρες την Καστοριά και το Αργος Ορεστικό.
ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα