Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Ανησυχεί η Ρηγίλλης για τις εξεταστικές

Ανησυχία προκαλούν στη ΝΔ οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής που βρίσκονται σε εξέλιξη και η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει την σύσταση προανακριτικών επιτροπών.

Την Πέμπτη η Ρηγίλλης αντέδρασε έντονα σε φήμες που αφορούν σχεδιασμό του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη να φέρει νόμο με τον οποίο να επεκτείνει αναδρομικά τον κολασμό ποινικών παραβάσεων υπουργών.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αφού επιτέθηκε πολιτικά στην κυβέρνηση ότι «επειδή δεν μπορεί να δώσει άρτο στον ελληνικό λαό προσφέρει άφθονο θέαμα» καλύφθηκε πίσω από νομικά επιχειρήματα.
«Διαβάζουμε διαρροές καταγεγραμμένες στον Τύπο, ότι ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης μελετάει την αλλαγή του χρόνου έναρξης της παραγραφής, έτσι ώστε η εκκίνηση να γίνεται από το χρόνο επέλευσης του αποτελέσματος και όχι από την τέλεση της πράξης. Οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια του κ. Καστανίδη, συνιστά εκτροπή από τη συνταγματική τάξη της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος όμως εμφανίστηκε και αντίθετος με την πολιτική της κυβέρνησης στις εξεταστικές επιτροπές λέγοντας: «άλλο, λοιπόν, η ανάγκη, που την αισθάνονται όλοι οι Έλληνες -η ανάγκη που τη θέτουν ως αίτημα όλοι οι Έλληνες- να 'ξετιναχτούν" όλες οι υποθέσεις, να λάμψει η αλήθεια άλλο να στήνει η κυβέρνηση παιχνίδια. Απονομή Δικαιοσύνης δεν σημαίνει δικαστικό θέαμα για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τις ανεπάρκειες, τα λάθη, τις κραυγαλέες αδυναμίες του κ. Παπανδρέου, που οδήγησαν τη χώρα στην τριμερή επιτήρηση και στους δυσβάσταχτους όρους, για τον Ελληνικό Λαό, που θέτει η τριμερής επιτήρηση, προκειμένου να βγούμε από την παρούσα κρίση».
Η Ρηγίλλης είναι προβληματισμένη κυρίως για την εξέλιξη στην εξεταστική για το Βατοπέδι που αφήνει εκτεθειμένο τον κ. Γιάννη Αγγέλου και κατ’ επέκταση τον πρώην πρωθυπουργό.
Είναι δεδομένο ότι ο κ. Σαμαράς θα προστατεύσει τον κ. Καραμανλή και απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης να συστήσει εξεταστική για την οικονομία.
Λέγεται δε ότι αυτή η προοπτική ανησυχεί και τον πρώην πρωθυπουργό ο οποίος συγκεντρώνει στοιχεία για την υπεράσπισή του και σκέπτεται να σπάσει την σιωπή του για να υπερασπιστεί την διακυβέρνησή του.
Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η Ρηγίλλης ανεβάζει από τώρα τόνους στο θέμα των εξεταστικών για να προστατεύσει συνολικά τον κ. Καραμανλή.
Πηγή : Πρώτο Θέμα

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα