Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Ενστάσεις Πετσάλνικου για τον "Καλλικράτη"

Με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να δηλώνει αμετακίνητος για αλλαγές στο χωροταξικό και να απορρίπτει σειρά αιτημάτων βουλευτών

που αφορούσαν εξαιρέσεις δήμων, για τις εκλογικές τους περιφέρειες συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του ν/σ για τον "Καλλικράτη".
Τη συζήτηση "χρωμάτισε" και η αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο,με αφορμή την παράκληση του να παραμείνει αυτόνομος ο δήμος Μακεδνών στη Καστοριά.
«Για να καταλήξεις στην ανάπτυξη δεν αρκεί μόνο ο πολιτικός και ο γεωφυσικός χάρτης. Πρέπει να έχεις δίπλα τους και τον ιστορικό και τον πολιτιστικό χάρτη κάθε περιοχής», ανέφερε ο κ.Πετσάλνικος και πρόσθεσε:
«Δεν σχεδιάζουμε κάτι για τα επόμενα 10 χρόνια,ούτε για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά για την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας για αρκετές δεκαετίες. Η χώρα περιμένει πολλά από την επιτυχία εφαρμογής του Καλλικράτη».
«Δύναμη είναι να ακούς και να ανταποκρίνεσαι σε λογικές σωστές και να διορθώνεις τα μικρολάθη σου. Γιατί έτσι διασφαλίζεις την αναπτυξιακή πορεία και πάνω από όλα διασφαλίζεις τη στήριξη όλων των πολιτών αλλά και την συμμετοχή τους σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα», κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών που απέρριψε τη πρόταση, λέγοντας ότι τα κριτήρια της χωροθέτησης είναι καθαρά αναπτυξιακά και πρόσθεσε ότι ούτε η Καστοριά μπορεί να λειτουργήσει έξω από τη λογική του "Καλλικράτη" και της χώρας.
«Πρέπει να το σεβαστούμε αυτό και όχι να ζητάμε εξαιρέσεις. Δεν μπορούμε να διασπάσουμε τον κανόνα και φαντάζομαι ότι ούτε ο πρόεδρος της Βουλής εννοούσε κάτι τέτοιο. Εμείς επιμένουμε. Σε συνθήκες "Καλλικράτη", σε συνθήκες νέας εποχής, δεν μπορούν να επιβιώσουν δήμοι κάτω από 10.000 κατοίκους. Δύναμη είναι πράγματι να ακούς. Αλλά αυτό μας αφορά όλους και όλοι οφείλουμε να ακούμε και τους άλλους», αντέτεινε ο κ Ραγκούσης.
«Μαγκιά είναι να ακούς την κοινωνία και όχι τους τεχνοκράτες», ήταν το σχόλιο του, στους δημοσιογράφους, του Φ. Πετσάλνικου.
Πηγή : www.nooz.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα