Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Επίδομα αντί για τη 13η και 14η σύνταξη στον ιδιωτικό τομέα

Κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης στον ιδιωτικό τομέα και αντικατάστασή τους από επίδομα ύψους 800 ευρώ αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση,

κατά την έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Ανδρέα Λοβέρδο, την Πέμπτη . Το επίδομα αναμένεται να είναι σταθερό και δε θα συνδέεται με το κανονικό ύψος της σύνταξης.
Οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, αλλά και τις εργασιακές σχέσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας την Πέμπτη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είπε ότι: "Οι αποφάσεις είναι αναγκαίες για την διάσωση της χώρας, τώρα πρέπει να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές" και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αναζητεί λύσεις σε βάθος χρόνου, για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού.
Παράλληλα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μπορούσε να αλλάξει το εργασιακό με προεδρικό διάταγμα, αλλά προτίμησε να το φέρει στη Βουλή, επειδή δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και ο διάλογος τη δυναμώνει.
Ο κ. Παπανδρέου μετά το Υπουργικό της Παρασκευής θα απαντήσει στη Βουλή στις ερωτήσεις της γ.γ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά θέματα, του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για την κατάσταση στην οικονομία και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το Μνημόνιο.
Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ


Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα