Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

1η Μαΐου, η μέρα των εργατών

Η Πρωτομαγιά είναι στην ουσία της, η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου τον Μάη του 1886 όταν τα εργατικά συνδικάτα ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αυτό, ήταν μόνο η αρχή για τον εργατικό αγώνα που από εκείνη την στιγμή έλαβε την δυναμική και την πυγμή που την χαρακτηρίζουν σε κάθε μορφή εργατικής έκφρασης.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τον εργαζόμενο να νοιώθει, στην κυριολεξία, στο πετσί του τα έντονα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

Η φετινή Πρωτομαγιά έρχεται να μας υπενθυμίσει την ανάγκη για διαρκή πάλη, αγώνα, προσπάθεια για κατοχύρωση και διασφάλιση δικαιωμάτων αλλά και για κατάκτηση νέων προνομίων. Προνομίων που θα κάνουν τους εργαζόμενους περισσότερο αποδοτικούς και αποτελεσματικούς με πολλαπλά οφέλη για την δουλειά τους αλλά και με ευρύτερες κοινωνικές προεκτάσεις.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει όλους τους εργαζόμενους του πλανήτη, αλλά και της χώρας μας, αντιμέτωπους με την οικονομική κρίση που δημιούργησαν οι κυβερνώντες, ασκώντας πολιτικές, εναρμονισμένες στις απαιτήσεις των εργοδοτών.

Μέχρι και σήμερα, στον τομέα της Ενέργειας κληθήκαμε να αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα και με αίσθημα ευθύνης σταθήκαμε, αγωνιστικά πάντα, στο ύψος των περιστάσεων. Μελλοντικά θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε πολλά περισσότερα και αυτό μας συσπειρώνει ώστε να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση γιατί επιδιώκουμε:

- Την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας:

- Την διατήρηση του ασφαλιστικού μας φορέα

- Αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας

- Τη διασφάλιση των κεκτημένων

- Προσλήψεις ικανές να καλύψουν τις ανάγκες της επιχείρησης και της περιοχής

- Εργασιακές σχέσεις, συνθήκες εργασίας με αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας

- Την υγιή εξέλιξη της Επιχείρησής μας:

με αναπτυξιακή προοπτική της ΔΕΗ και στήριξη του εγχώριου προϊόντος, του λιγνίτη

- καλύτερο περιβάλλον για όλη την κοινωνία

αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες του εργάτη: Αυτή την ημέρα την τιμούμε με απεργία, με συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, στις ομιλίες, στα συλλαλητήρια, γιατί έτσι δίνουμε δύναμη και προοπτική στην συλλογική δράση που καθορίζει και την έκβαση των αγώνων μας.



ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα