Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι-νέοι και νέες-άνεργοι, συνταξιούχοι

- Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για την διασφάλιση και διεύρυνση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων.


- Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο δικαιότερο, ειρηνικό, χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση.

- Ενώνουμε την φωνή μας με την εργατική τάξη σ’ όλο τον κόσμο που παλεύει ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, τον πόλεμο, τις κοινωνικές διακρίσεις, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

1 ΜΑΗ EPARXIA TELIKHΗ φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζομένους στο μάτι του κυκλώνα του νεοφιλελευθερισμού. Ένας κυκλώνας που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, τώρα απειλεί να γκρεμίσει ό,τι οι εργαζόμενοι με αγώνες έχουν χτίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται ενάντια στην νεοφιλελεύθερη πολιτική, ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στα τετραήμερα, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ενάντια στην μισή εργασία, μισή απασχόληση, στην ουσία μισή ζωή.

Οι αντιαναπτυξιακές και αντεργατικές πολιτικές δημιούργησαν την κρίση και τα προβλήματα στην οικονομία. Πολιτικές οι οποίες είναι πλήρως εναρμονισμένες στην λογική των εργοδοτών και του νεοφιλελευθερισμού.

Κεντρικά συνθήματα της φετινής πρωτομαγιάς είναι:

Ø ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Ø ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ

Ø ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΗ & ΩΡΑ 09:30 π.μ.

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΚΟΖΑΝΗ , 29-04-2009
ΠΡΟΣ:ΜΜE

Από το γραφείο τύπου

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα