Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Το 2ο ΕΠΑΛ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το θέμα της στέγασης του τμήματος Μαιευτικής στην Πτολεμαϊδας απασχόλησε τη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής παιδείας Πτολεμαϊδας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο δημοτικό κατάστημα, με την παρουσία του δημάρχου Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρης λόγω της σοβαρότητας του θέματος.

Η δημοτική επιτροπή παιδείας Πτολεμαϊδα πρότεινε το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαϊδας ως καταλληλότερη στέγη για το νεοσύστατο τμήμα Μαιευτικής.

Την απόφαση αυτή θα θέσει υπόψη της αρμόδιας νομαρχιακής επιτροπής, η οποία θα λάβει και την οριστική απόφαση.

Κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας παρουσίασε την πρόταση του δημάρχου και τους λόγους που επέβαλαν την επιλογή του 2ου ΕΠΑΛ, όπου προτείνεται να στεγαστεί το τμήμα Μαιευτικής. Η αρχιτεκτονική λειτουργικότητα, η έλλειψη κυκλοφοριακής συμφόρησης, η αρτιότητα των υποδομών, η εγγύτητα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, η προβολή στο πανελλήνιο αποτελούν μερικούς μόνο από τους λόγους για την επιλογή του 2ου ΕΠΑΛ σύμφωνα με το δήμαρχο Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη.

Ο κ. Τσιούμαρης τόνισε ότι είχε προηγηθεί συζήτηση με τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι οποίοι θα στηρίξουν την έλευση του τμήματος και θα αποφασίσουν για την καλύτερη λειτουργία του 2ου ΕΠΑΛ. «Χαίρομαι που κάποιοι συνειδητοποίησαν ότι με το θέμα αυτό δεν παίζουμε πολιτικά και υπενθυμίζω στον κόσμο της Πτολεμαϊδας ότι αυτή η ιστορία κρατάει 5 χρόνια τώρα με δημοσιεύσεις, συζητήσεις δημόσιες με τους τοπικούς φορείς, αλλά και με συναντήσεις και επαφές στο υπουργείο, στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, όπου παρουσιάζονταν πάντοτε οι προτεινόμενες υποδομές» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας, ενώ αναφορικά με κάποιες αντιδράσεις που υπήρξαν σημείωσε ότι «είχαν πέντε χρόνια να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους αυτοί που διαφωνούν σήμερα που υλοποιείται το μεγαλύτερο όραμα της τοπικής κοινωνίας».

Ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας Γρηγόρης Πουγαρίδης μετέφερε την απόφαση της να λειτουργήσει στο εν λόγω τμήμα στο 2ο ΕΠΑΛ, τονίζοντας ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας. Μέχρι να παραδοθεί το καινούργιο κτίριο τα μαθήματα του 2ου ΕΠΑΛ θα γίνονται στις εγκαταστάσεις του 1ο ΕΠΑΛ, ενώ κάποιες λειτουργίες θα φιλοξενηθούν στο 5ο Γυμνάσιο.

Με την πρόταση συμφώνησαν οι εκπρόσωποι του εργατικού κέντρου και του εμπορικού συλλόγου Στέλλα Καρούτσου και Θεόδωρος Τρυψάνης, ο διευθυντής σχολείου Κώστας Σιμόπουλος, ενώ διαφώνησε ο εκπρόσωπος των συνδικαλιστών σωματείων εκπαιδευτικών Λουκάς Κοσμίδης.

Μετά και την τοποθέτηση των παρισταμένων ελήφθη η οριστική απόφαση, η οποία θα μεταφερθεί προς ενημέρωση στην επικείμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πτολεμαϊδας την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 7 το απόγευμα.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα