Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Οι Οικολόγοι Πράσινοι μας ξαναθύμισαν το Τσερνομπιλ

Οι μνήμες από το Τσερνομπιλ ξαναζωντάνεψαν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης χθες 26 Απριλίου, 23 ακριβώς χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα.Οι Οικολόγοι Πράσινοι της Κοζάνης κρέμασαν ένα τεράστιο πανώ με τα συνθήματα: Όχι άλλα Τσερνομπιλ» και «Η πυρηνική ενέργεια δεν είναι λύση , είναι πρόβλημα». Επίσης ανάρτησαν σε ταμπλώ αρκετές φωτογραφίες από το ατύχημα, τους χάρτες διασποράς του ραδιενεργού νέφους και τις διαμαρτυρίες των συγγενών των θυμάτων και του Ουκρανικού λαού.

Δυστυχώς το βραδινό ψιλοβρόχι ματαίωσε την υπαίθρια προβολή σχετικού βίντεο. Παρά τις αντιξοότητες του καιρού όμως, μέλη των Οικολόγων Πρασίνων διένειμαν ενημερωτικό υλικό τις πρωινές και απογευματινές ώρες και συζήτησαν με τους πολίτες, οι οποίοι επιδοκίμασαν την εκδήλωση.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων κ. Τσικριτζής δήλωσε ότι η ανθρωπότητα δεν μπορεί να λησμονήσει το Τσερνομπιλ και να υποκύψει στις πιέσεις του πυρηνικού λόμπυ για εγκατάσταση νέων πυρηνικών σταθμών. Χαρακτήρισε επίσης αστεία την άποψη του κ. Σουφλιά περί «πράσινης πυρηνικής ενέργειας» και πρόσθεσε ότι η λύση περνά μέσα από τις ήπιες μορφές ενέργειας, την εξοικονόμηση, τις καθαρές τεχνολογίες και γενικότερα την αλλαγή του μοντέλου παραγωγής και κατανάλωσης.

Υπογράμμισε τέλος ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι συνεργάζονται με τα οικολογικά κινήματα των Βαλκανίων για να αποτραπούν οι εγκαταστάσεις νέων πυρηνικών σταθμών, πρόβλημα που θα συζητηθεί και στο προσεχές Συνέδριο των Πράσινων κομμάτων στη Θεσσαλονίκη στις 15-16 Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση η ανάγκη ενίσχυσης και πολιτικής στήριξης του Ευρωπαϊκού Πράσινου κόμματος είναι επιτακτική, ενώ το σύνθημα «Κάλλιο ενεργοί, παρά ραδιενεργοί» παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό.

26-4-2009

Οικολόγοι Πράσινοι Κοζάνης

radioargos

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα