Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΕ

Νέες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από την Κυβέρνηση Δυναμική και μαζική η αυριανή κινητοποίηση των αιρετών της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης έξω από τη Βουλή για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας

Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται, αποδεικνύεται πλέον ότι είναι φάρσα.

Η Κυβέρνηση όπως και τον Απρίλη του 2008, έτσι και φέτος, ακολουθώντας την γνωστή τακτική του αντιπερισπασμού έταξε για ακόμη μια φορά την παραμονή της μεγάλης αγωνιστικής κινητοποίησης των νομαρχιών όλης της χώρας αοριστολογίες και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα για δήθεν επίλυση των τεράστιων ζωτικής σημασίας οικονομικών, θεσμικών, λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, με προφανή στόχο να οδηγήσει σε ματαίωση τις προγραμματισμένες για αύριο αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στην προσπάθειά της αυτή δυστυχώς βρήκε και πάλι συμπαραστάτη το προεδρείο της διοίκησης της ΕΝΑΕ που με μια πρωτοφανή ανακοίνωσή του και αγνοώντας το γεγονός ότι όλες οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας έχουν προετοιμαστεί για μαζική και δυναμική συμμετοχή στην κινητοποίηση, έσπευσε να προαναγγείλει την αναστολή των κινητοποιήσεων, ξεπουλώντας και θυσιάζοντας τον αγώνα της αυτοδιοίκησης στον βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Η προσπάθειά της ωστόσο δεν πρόκειται να περάσει. Η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» καλεί αύριο στις 11 το πρωί τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις όλης της χώρας να δώσουν δυναμικά και μαζικά το παρόν έξω από τη Βουλή στον αγώνα για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας, αιτημάτων που αφορούν το μέλλον του θεσμού, τα προβλήματα και τις προοπτικές των τοπικών κοινωνιών, την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Και αυτό γιατί μετά τις συναντήσεις – παρωδία που πραγματοποιήθηκαν σήμερα ανάμεσα στο Δ.Σ. της ΕΝΑΕ και τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών καμία απολύτως ουσιαστική λύση δεν δόθηκε στα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Νομαρχίες όλης της χώρας προβλήματα, που τις έχουν οδηγήσει στην πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση.

Συγκεκριμένα :

* Για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών : Καμία απολύτως δέσμευση δεν ανέλαβε η Κυβέρνηση για την καταβολή στις ΝΑ των οφειλομένων της περασμένης σχολικής χρονιάς και των αναγκών της τρέχουσας που ανέρχονται σύμφωνα με καταγραφή της ΕΝΑΕ στα 280 εκ. €, ούτε επίσης για την οριστική επίλυση του προβλήματος με τροποποίηση της νομοθεσίας σύμφωνα με τις προτάσεις μας. Τα προβλήματα δεν επιλύονται με «θα», τα λόγια και τη μετακύληση του προβλήματος, αλλά με έμπρακτες αποδείξεις. Πως όμως θα εξοφλήσουν τα 280 εκ. € για τη μεταφορά των μαθητών όταν στον φετινό προϋπολογισμό έχουν εγγράψει μόλις 106 εκ. €;

* Για το ζήτημα των τελών άδειας και μεταβίβασης οχημάτων : Η Κυβέρνηση αρνήθηκε να αποσύρει την επίμαχη διάταξη που αποστερεί για το 2009 από τις Νομαρχίες και κατ’ επέκταση από τις τοπικές κοινωνίες 120 εκ. €. Επιμένει με αδιαλλαξία στην δήθεν αναπλήρωση του πόρου χωρίς κριτήρια και δημοκρατικούς όρους επιχειρώντας την χειραφέτηση των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων.

* Για το ζήτημα της συντήρησης του οδικού δικτύου : Θυμίζουμε ότι για το ίδιο θέμα η Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να αποδώσει στις ΝΑ 120 εκ. € για το 2008 και 120 εκ. € για το 2009, τα οποία ασφαλώς δεν δόθηκαν και δεν εγγράφηκαν στον κρατικό προϋπολογισμό του 2009. Αντί των 240 εκ. € δεσμεύονται να αποδώσουν 20 + 20 εκ. €, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για την κάλυψη της αρμοδιότητας που μεταφέρθηκε στις ΝΑ κατά παράβαση του άρθρου 102 του Συντάγματος αφού δεν αποδόθηκαν οι ανάλογοι πόροι.

* Για τον νέο Κώδικα των ΝΑ : Για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση υπόσχεται την άμεση ψήφισή του, αν και έχει εγκριθεί εδώ και ενάμισι χρόνο από το 12ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΑΕ στη Δράμα. Από το καλοκαίρι του 2008 φτάσαμε χειμώνα και από τον χειμώνα, στο καλοκαίρι και ακόμη περιμένουμε.

* Για το θέμα της στελέχωσης των υπηρεσιών των ΝΑ με προσωπικό : Η Κυβέρνηση αγνοώντας ακόμη και τον διεθνή ευτελισμό στον οποίο οδήγησε τη χώρα, καθώς πρόσφατα η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ανεπάρκεια κτηνιάτρων, συνεχίζει με αοριστολογίες την επίλυση ενός κορυφαίου για τη λειτουργία μας προβλήματος όπως είναι η στελέχωση των υπηρεσιών με το απαιτούμενο προσωπικό.

* Και φυσικά ούτε λόγος δεν έγινε για τη μετεξέλιξη του θεσμού με βάση τις αποφάσεις του έκτακτου Συνεδρίου μας στην Αθήνα, ούτε λόγος δεν έγινε για την υλοποίηση των οικονομικών μας διεκδικήσεων σύμφωνα με τις αποφάσεις του 12ου και του 13ου Τακτικού Συνεδρίου μας, για την άρση των μισθολογικών ανισοτήτων που υφίστανται οι νομαρχιακοί υπάλληλοι που είναι οι χειρότερα αμειβόμενοι στον δημόσιο τομέα, στις συνεχείς αφαιμάξεις του προσωπικού μας με αποσπάσεις και μετατάξεις χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας, για την υποβάθμιση του ρόλου μας στο ΕΣΠΑ 2007-2013, στο φαινόμενο της σύστασης αποκεντρωμένων κρατικών υπηρεσιών όπως η ΥΠΕΑ και τα Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης που υποκαθιστούν τη λειτουργία μας.


Η καθολική, μαζική και μαχητική παρουσία των αιρετών νομαρχών και νομαρχιακών συμβούλων στην αυριανή κινητοποίηση στις 11 το πρωί έξω από την Βουλή, θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους εμπαίζουν κατ’ εξακολούθηση τον θεσμό και με τις πολιτικές και επιλογές τους τον οδηγούν στην απαξίωση και υποβάθμιση, αποστερώντας από τους πολίτες πολύτιμες υπηρεσίες.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα