Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

"ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Τα εγκαίνια του Μουσικού σχολείου Πτολεμαϊδας πραγματοποιήθηκαν χθες από τον υφυπουργό παιδείας
Ανδρέα Λυκουρέντζο, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητου, παρουσία του υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης Μιχάλη Παπαδόπουλου, του γενικού γραμματέα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη, του Νομάρχη Κοζάνης Γ. Δακή, του δημάρχου Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη, του περιφερειακού διευθυντή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Αν. Δάρδα, εκπροσώπων της εκπαίδευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αστυνομικών αρχών κλπ.

Στην ομιλία του ο υφυπουργός παιδείας είπε μεταξύ άλλων: «από την ιερή γη της Μακεδονίας ξεκινάμε μια πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας με τη δύναμη της παράδοσης, της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Διεκδικούμε το ιδεατό για τη νέα γενιά της πατρίδας μας. Παραδίδουμε το ιδεατό. Οι κοινωνίες διεκδικούν το καλύτερο, αυτό που προσδιορίζει το κάλλος, το μέτρο, η αισθητική του ελληνικού πολιτισμού, η αγωγή και οι αξίες που απορρέουν από την ελληνική γραμματεία και την πίστη στην ορθοδοξία και στην παράδοση. Είμαστε σε μια στιγμή στην οποία βιώνουμε το είναι της Ελλάδας. Η Ελλάδα προσφέρει απλόχερα και πλουσιοπάροχα πανανθρώπινες ιδέες και ιδανικά».

Αναφερόμενος στην πολυπολιτισμικότητα που χαρακτηρίζει τους νέους καιρούς ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε «είναι ανάγκη να δείξουμε την αλληλεγγύη, να νιώσουμε τη συγγένεια, την αγάπη και τη φιλία, που είναι η κληρονομιά του ελληνικού λαού. Θέλω να σημειώσω με έμφαση την υποχρέωση των Ελλήνων από γενιά σε γενιά να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας και το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας. Να διευρύνουμε τους ορίζοντες της πατρίδας μας. Γιατί για να είμαστε μια ανοιχτή και ανεκτική κοινωνία, έχουμε την υποχρέωση του σεβασμού στην ίδια την ταυτότητά μας». Ο κ. Λυκουρέντζος κάλεσε τους μαθητές να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να προοδεύσει η κοινωνία μέσα από τις σπουδές τους στις επιστήμες, αλλά και το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν.

Ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης στο χαιρετισμό του τόνισε ότι πρόκειται για μια «κορυφαία στιγμή για έναν άνθρωπο που οραματίζεται, σχεδιάζει και δημιουργεί, είναι η στιγμή της ολοκλήρωσης ενός έργου που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, όταν προορίζεται για επιμόρφωση για προαγωγή και παραγωγή πολιτισμού για καλλιέργεια ευαισθησίας και αισθητικής και τόσων άλλων ευγενών συναισθημάτων. Τέτοιοι άνθρωποι βρίσκονται σήμερα εδώ αρκετοί που ήρθαν να καμαρώσουν το δημιούργημα, στο οποίο ο καθένας τους έβαλε το λιθαράκι που μπόρεσε κι έτσι ν’ αποκτήσει η πόλη μας και τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής μας».

Ο κ. Τσιούμαρης επεσήμανε πως πρόκειται για το καλύτερο μουσικό σχολείο σε επίπεδο χώρας, τίτλο που μέχρι τώρα είχε η Λευκάδα. Το μουσικό σχολείο Πτολεμαΐδας είναι χτισμένο στην είσοδο της πόλης και έχει συνολικό εμβαδό δομημένων χώρων 2.574 τ.μ. Περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, ατομικών μαθημάτων, εργαστήριο πληροφορικής, φυσικής – χημείας, αίθουσα συναυλιών, παραδοσιακών χωρών, εικαστικό εργαστήριο, βιβλιοθήκη και χώρο εστίασης για τους μαθητές.

Ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον οραματιστή του έργου Βαλεντίνο Πατρικίδη, τον τέως δήμαρχο Πτολεμαϊδας Σταύρο Φραγκουλίδη, τον πρώην νομάρχη Κοζάνης Ιορδ. Ανδρεάδη και το νυν νομάρχη Κοζάνης Γ. Δακή, τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Αν. Δάρδα, το γεν. γραμματέα του ΟΣΚ Άλκη Καλογήρου, τον γενικό γραμματέα περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη, ενώ για τον τέως διευθυντή του μουσικού σχολείου Δημήτρη Τσακμάκη, τον νυν διευθυντή Γιάννη Παπαδόπουλο, όπως επίσης και τους προέδρους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου Θεοδ. Κουκάκη και Θεοδ. Τρυψάνη τόνισε ότι θα τους έχουμε χαραγμένους στη σκέψη και στην καρδιά μας για τις προσπάθειές τους για το νέο λαμπρό απόκτημα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο γεν. γραμματέας περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης, ο Νομάρχης Κοζάνης Γ. Δακής και ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Γιάννης Παπαδόπουλος.

Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε σύντομο μουσικό πρόγραμμα από τους μαθητές του σχολείου.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα