Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Παγκόσμια ημέρα για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία. 28 Απριλίου, μία ημέρα που στόχο έχει να επικεντρώσει το διεθνές ενδιαφέρον στα θέματα πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων και ασθενιών.

Κάθε χρόνο τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας εμφανίζονται αμείλικτα. Εκατομμύρια νεκροί και τραυματίες από εργατικά ατυχήματα, επαγγελματικές ασθένειες, επικίνδυνες ουσίες.

Στη ΔΕΗ και ειδικότερα στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο Κοζάνης – Πτολεμαϊδας- Αμυνταίου – Φλώρινας το κεφάλαιο «Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία» δυστυχώς έχει γραφτεί με μελλανά γράμματα. Το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, είχε και έχει το ζήτημα αυτό στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών του. Οι θέσεις μας πάγιες και αδιαπραγμάτευτες στηριζόμενες πάντα στη βάση του: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

Όπως τόνισαν και οι ειδικοί στο πλαίσιο της πρόσφατης ημερίδας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου: Συνταγές δεν υπάρχουν. Η ειλικρινής συνεργασία εργαζόμενων, ενδιάμεσων στελεχών, τεχνικών ασφάλειας, Ιατρών εργασίας σε όλες τις υπηρεσιακές μονάδες για ένα θέμα που ενώνει εργαζόμενους και ΔΕΗ, αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ.

Από την συνολική μας προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την Υγιεινή και Ασφάλεια, δεν πρέπει και δεν μπορεί να λείψει κανένας. Είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους, είναι υπόθεση όλων μας. Η Υγεία και Ασφάλεια θα πρέπει να διαχυθούν σε όλο το φάσμα των δράσεων της Επιχείρησης, να ενταχθούν στο ολοκληρωμένο σύστημα διοίκησης, όπως και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, η εξυπηρέτηση των πελατών και η προστασία του περιβάλλοντος.

- Απαιτούμε να προσληφθούν άμεσα οι επιτυχόντες του τελευταίου Διαγωνισμού.

- Απαιτούμε άμεση διενέργεια καινούργιου Διαγωνισμού, ώστε να καλυφθούν οι εκρηκτικές ανάγκες σε προσωπικό, που υποσκάπτουν τα θεμέλια της Επιχείρησης και των εργαζόμενων.

- Απαιτούμε τη σωστή επάνδρωση των μηχανημάτων, των συνεργείων και όλων των θέσεων σε Σταθμούς και Ορυχεία.

- Απαιτούμε την συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

- Απαιτούμε από τη Διοίκηση και όλους τους εμπλεκόμενους υπεύθυνους, ενίοτε και ανεύθυνους, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και είναι τεράστιες.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ¨φέρει στις πλάτες του¨ μία ιστορία και έναν αγώνα που δεν του επιτρέπει να έχει πια ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ. ΑΥΡΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

O ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με τα στελέχη του, όπως πάντα έτσι και τώρα, θα δίνει καθημερινά τον αγώνα του απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, τα συμφέροντα της ΔΕΗ Α.Ε. και της τοπικής κοινωνίας. Η μάχη δίνεται και θα δίνεται σε καθημερινή βάση, σε πολλούς τομείς.

Οι αγώνες φέρνουν το αποτέλεσμα. Εμείς συνεχίζουμε τη δράση μας. Δεν θα σταματήσουμε εδώ. Όσο οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα