Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Δήλωση κ. Κώστα Καραμανλή

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού και τα έργα κατασκευής του κάθετου οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού «Σιάτιστα – Κρυσταλοπηγή» (τμήμα Αλιάκμων – Νέο Κωσταράζι).

Ο Πρωθυπουργός, μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα, πριν από λίγο, την ευκαιρία να επισκεφθώ το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού, ένα νέο κέντρο διαφύλαξης και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και βέβαια προστασίας της ιστορικής αλήθειας για τη Μακεδονία.

Εδώ, το οδικό έργο Αλιάκμων – Νέο Κωσταράζι είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που κατασκευάζουμε στο νομό της Καστοριάς. Είναι ένας σύγχρονος, ασφαλής αυτοκινητόδρομος μήκους 12 χλμ, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου παραδίδεται στην κυκλοφορία το καλοκαίρι που μας έρχεται. Είναι τμήμα του κάθετου άξονα Σιάτιστα – Κρυσταλοπηγή της Εγνατίας Οδού, ένα έργο που οι κυβερνήσεις του χθες το είχαν παραμελήσει παντελώς.

Σήμερα, για το εναπομείναν κομμάτι, το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει κάνει νέα χάραξη, έχει εξασφαλίσει κοινοτικούς πόρους από το ΕΣΠΑ και πρόκειται να δημοπρατήσει το έργο αυτό στις αρχές του 2010. Με την ολοκλήρωσή του, η διαδρομή Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή θα συντομευθεί κατά περισσότερο από μία ώρα.

Και αυτός ο αυτοκινητόδρομος είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, που θα συντελέσει ιδιαίτερα στην αναπτυξιακή ώθηση και του νομού Καστοριάς, αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας γενικότερα».

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα