Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

1Η ΜΑΗ 2009

ΕΡΓΑTΙKO ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 1ΗΣ ΜΑΗ 2009

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

η Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα μνήμης, τιμής και σεβασμού των αγώνων των εργαζομένων, που με αφετηρία τον ξεσηκωμό του Σικάγου πριν από 123 και πλέον χρόνια, έχουν λάβει διαχρονικό χαρακτήρα. Αποτελεί ακόμη, ημέρα αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων της εργατικής τάξης και τις δίκαιες διεκδικήσεις της.

Σήμερα, όπως συμβαίνει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, οι Έλληνες εργαζόμενοι, τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά. Τιμούμε όλους όσους θυσιάστηκαν, αγωνίστηκαν και πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος, καταφέρνοντας όμως να δώσουν σημασία και νόημα στην προσπάθεια του κόσμου της εργασίας, που καθημερινά με αξιοπρέπεια δίνει τη δική του μάχη για την επιβίωση. Όλοι οι εργαζόμενοι, στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας.

Οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι αλλά και οι συνταξιούχοι , βιώνουν τα καθημερινά αδιέξοδα και προβλήματα που δημιουργεί μια μακροχρόνια αντεργατική πολιτική, η οποία μονομερώς και άδικα παίρνει αποφάσεις και μέτρα που πλήττουν τους αδύνατους και τους φτωχούς, ενώ ευνοούν τους ισχυρούς και τους πλούσιους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Άμεση ουσιαστική αποκατάσταση των συμβασιούχων δημοσίου – ευρύτερου δημοσίου και ιδιωτικού τομέα τερματίζοντας την ομηρία και την ανασφάλεια χιλιάδων συναδέλφων μας.

· 35ώρο χωρίς ελαστικότητα και χωρίς μείωση αποδοχών.

· Τήρηση των κανονισμών Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους για να σταματήσει η καθημερινή θυσία των εργαζομένων στο βωμό του κέρδους.

· Ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας για τις ασθενέστερες τάξεις.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Κατώτερες συντάξεις στα 20 ημερομίσθια , επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού, ουσιαστικές αυξήσεις μισθών.

· 2500 προσλήψεις τουλάχιστον στη ΔΕΗ και δημιουργία νέας μονάδας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας σε αντικατάσταση των παλιών μονάδων στην περιοχή.

· Να σταματήσει ο εμπαιγμός σε βάρος των εργαζομένων στις εργολαβίες της ΔΕΗ , να ενταθούν οι έλεγχοι για να σταματήσει η ανασφάλιστη μαύρη εργασία. Γι αυτό είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί το γραφείο Επιθεώρησης μεταλλείων στην περιοχή μας με έδρα την Κοζάνη.

· Εξίσωση και αύξηση της αποζημίωσης των εργατών με αυτή των υπαλλήλων και υπολογισμό της με βάση τον καλύτερο μισθό του τελευταίου 18μήνου.

· Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, για να τονωθεί η αγοραστική δύναμη και η ζήτηση στην αγορά.

· Προστασία του εισοδήματός μας με πραγματικά μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και την ανατίμηση των ειδών πρώτης ανάγκης.

· Στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

· Σταθερή και πλήρη εργασία, χωρίς ελαστικότητες

· Να σταματήσει η ταλαιπωρία των εκατοντάδων χιλιάδων συμβασιούχων.

ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα