Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

12Η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Μαζική ήταν η προσέλευση του κόσμου στα εγκαίνια της 12ης Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Πτολεμαΐδας, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα στο χώρο της
Λαϊκής Αγοράς , μέσα σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα.

Κηρύσσοντας την έναρξη της Έκθεσης ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του θεσμού και στη στήριξή του από τους κατοίκους της περιοχής σε μία εποχή ,που όπως επεσήμανε "καθημερινά σκάβονται στην περιοχή μας χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα από όπου εξαφανίζεται το πράσινο , προκειμένου να στηρίξουμε την ηλεκτρική επάρκεια της χώρας μας και είναι παρήγορο που υπάρχουν άνθρωποι , οι οποίοι φυτεύοντας δένδρα και λουλούδια προσπαθούν να βάλουν χρώμα στην πόλη μας σπάζοντας το γκρίζο, που τείνει να αντικαταστήσει το πράσινο. Η φετινή Έκθεση χαρακτηρίζεται από μία καινοτομία καθώς λειτουργεί στο χώρο της ένα περίπτερο – θερμοκήπιο πάνω στο οποίο έχουμε στηρίξει όλες μας τις δραστηριότητες και την επαναφορά του πρασίνου στον τόπο μας. Στην αγωνία μας για την εξεύρεση νέων δραστηριοτήτων , που θα συμβάλλουν στην πάταξη της ανεργίας των νέων και στην προοπτική περεταίρω ανάπτυξης της περιοχής , επενδύουμε στο ενδιαφέρον νέων επιχειρηματιών να δραστηριοποιηθούν στα 159 στρέμματα στο χώρο της ΑΕΒΑΛ όπου θα αναπτυχθεί η Ζώνη Εγκατάστασης Θερμοκηπίων.
Εμείς οραματισθήκαμε και θέλουμε αυτός ο τόπος να πρασινίσει , στόχος μας είναι να δώσουμε ως Δήμος Πτολεμαΐδας ένα <<ράπισμα>> στην ανεργία των νέων μας , σήμερα κάνουμε το πρώτο τολμηρό βήμα και σας δίνουμε την ευκαιρία να το εμπιστευθείτε , είμαστε εδώ με τους καθηγητές του ΑΠΘ να σας ενημερώσουμε για τις νέες αυτές δραστηριότητες στο χώρο της ΑΕΒΑΛ , ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε και να κάνουμε τον Δήμο μας από τους καλύτερους και τους πλουσιότερους της Ελλάδας>> . <<Θέλουμε να ξεπεράσουμε το γκρίζο και το μπετό , θέλουμε να πρασινίσουμε βεράντες και κήπους θέτοντας ως στόχο την συνεχή αναβάθμιση του θεσμού >>, επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο υπεύθυνος του τμήματος Πρασίνου Αντιδήμαρχος Απόστολος Καϊδης ευχαριστώντας όλους, όσους συνέβαλλαν στην διοργάνωση της Έκθεσης.

Συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού τους με τους πολίτες της περιοχής οι 21 ανθοπαραγωγοί και ιδιοκτήτες θερμοκηπίων, ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο και τα τμήματα Πρασίνου και Περιβάλλοντος για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία.

Την έκθεση την επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης ο οποίος συνεχάρη τον Δήμο Πτολεμαΐδας για την διατήρηση και αναβάθμιση του θεσμού καθώς και για την υλοποίηση του αναπτυξιακού οράματος των θερμοκηπιακών δραστηριοτήτων.

Ιδιαίτερα πλούσια σε είδη φυτών και σε ποικιλίες η 12η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Πτολεμαΐδας, θα παραμείνει ανοιχτή έως και της 18 Μαΐου με πολλές προτάσεις για μια ζωή γεμάτη χρώματα και αρώματα.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα