Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

600.000 € ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης η σύμβαση αφαίρεσης ψηγμάτων πλατίνας από το κτίριο 136 της πρώην ΑΕΒΑΛ έναντι του ποσού των 825.010€ μεταξύ του Δημάρχου Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη και του εκπροσώπου της αναδόχου αγγλικής εταιρείας R.S. Bruce Metals & Machinery Ltd Δημήτρη Κορέα.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη «η σύμβαση αυτή δίνει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα στο δήμο,

καθώς αφήνει στα ταμεία του ένα πολύ μεγάλο κέρδος ύψους 825.000 € από τα ψέγματα της πλατίνας που δημιουργήθηκαν στο εσωτερικών των σωληνώσεων των εγκαταστάσεων της πρώην ΑΕΒΑΛ. Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι ότι με αυτή την εργολαβία η δημοτική αρχή πιστοποιεί τη διαφάνεια με την οποία κινείται στο πανελλήνιο».

«Πριν από 6,5 χρόνια όταν ανέλαβα το τιμόνι της δημοτικής αρχής είχαμε μια προσφορά γύρω στις 150.000 (περίπου 200.000€ λίρες). Παρά το γεγονός ότι πολλοί ζήτησαν να αναλάβουν αυτό το έργο, εμείς ψάξαμε και εν τέλει βρήκαμε τη λύση, προκειμένου ο Δήμος να έχει κέρδος, δείχνοντας το σεβασμό μας στα περιουσιακά του στοιχεία» είπε ο κ. Τσιούμαρης κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Έτσι μετά από πρόταση 550.000€ τον περασμένο Ιανουάριο ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας εισηγήθηκε αύξηση 50% πάνω κι έτσι η εργολαβία ανατέθηκε στις 825.000€. Οι κινήσεις αυτές του δημάρχου και της δημαρχιακής επιτροπής αφήνουν κέρδος στο δήμο 600.000€. Η εταιρεία με αγγλική έδρα με την οποία θα συνεργαστεί ο Δήμος Πτολεμαϊδας είναι ίσως η μοναδική στο κόσμο με αυτή τη δραστηριότητα.

Από τη πλευρά του ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Δημήτρης Κορέας είπε χαρακτηριστικά «είμαστε μια εξειδικευμένη εταιρεία και μπορώ να πω ότι ο κ. Δήμαρχος έκανε την καλύτερη κίνηση για τον τόπο του τόσο από πλευράς οικονομικής, όσο και από πλευράς οικολογικής».

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα