Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Η Λευκοπηγή δεν έχει αγροτικό γιατρό.

( Ανοιχτή επιστολή στο Υπουργείο Υγείας )
Η ΛΕΥΚΟΠΗΓΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ

Κύριε υπουργέ
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, στις 7- 4- 2009 και με σύνθημα ΣΩΣΤΕ ΖΩΕΣ ΚΑΝΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, σας υποβάλουμε το παρακάτω υπόμνημα.
Καθώς κατοικώ – διαμένω στη γενέτειρα μου Λευκοπηγη, Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Κοζάνης, που απέχει από την πόλη της Κοζάνης περίπου δέκα ( 10 ΚΜ ) χιλιόμετρα Νότια προς Αιανη, ζω σε καθημερινή βάση την αγωνία και τα προβλήματα των κατοίκων συγχωριανών μου. Η Λευκοπηγη έχει πληθυσμό περίπου 1500 ψυχές.
Τα προβλήματα των ανθρώπων βέβαια δεν έχουν τελειωμό. Αφού οι κάτοικοι είναι σε μεγάλο αριθμό εργαζόμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες και πολλοί ηλικιωμένοι, το πρώτο και βασικότερο όλων των δυσκολιών είναι το θέμα της υγείας – της ασφάλειας. Γι’αυτό ο λαός λέει πάντα: ΠΡΩΤΑ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ. Η πρόοδος, η δημιουργία, η απασχόληση, ο βιοπορισμός, η ανάπτυξη και τέλος η ποιότητα της ζωής και η καλοπέραση.
Το μεγάλο λοιπόν πρόβλημα του οικισμού μας είναι η έλλειψη του Αγροτικού Ιατρού, που μας παρέχει τις πρώτες ανάγκες , μας γράφει τα φάρμακα, μας συμβουλεύει ιατρικά και μας παρέχει γενικά ΑΣΦΑΛΕΙΑ στο θέμα της υγείας, που είναι το υπέρτατο αγαθό του κάθε πολίτη ιδιαίτερα των μελλών μας του ΚΑΠΗ, των ηλικιωμένων.
Στη σημερινή εποχή – αύριο κιόλας θα έχουμε 2010 – την εποχή του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του κινητού τηλεφώνου, την εποχή του GPS και των δορυφόρων για τόσες υπηρεσίες, εμείς στερούμαστε το υπέρτατο αγαθό της ιατρικής περίθαλψης πρώτου βαθμού στην ύπαιθρο – στην επαρχία του Αγροτικού Ιατρού.
Από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα, με διάφορες δυσκολίες βέβαια, είχαμε Ιατρείο Αγροτικό που ο ιατρός διέμενε στο χωριό και εξυπηρετούσε τους κατοίκους όλες τις μέρες.
Σήμερα, εδώ και δυο μήνες, στερούμαστε αυτό το αγαθό της ύπαρξης του ιατρού και όπως φαίνεται θα πάει για κάνα εξάμηνο.
Πριν δυο μήνες περίπου ο Δ/ντης του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας ( όπου ανήκει το Αγροτικό μας Ιατρείο ) μας διαβεβαίωνε ότι η θέση του Αγροτικού Ιατρού Λευκοπηγης – που προβλέπεται από την υπάρχουσα Νομοθεσία – θα επανδρωθεί από Γιατρό Γενικής Ιατρικής και θα είμαστε καλυμμένοι, για μια πενταετία τουλάχιστο. Όμως, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του δεν τοποθετήθηκε ιατρός.
Τώρα πληροφορούμαστε ότι η θέση παραμένει κενή γιατί δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον οι υποψήφιοι ιατροί. Το αποτέλεσμα είναι ( με τη ρύθμιση του Δ/ντη ) οι ηλικιωμένοι να μισοεξυπηρετούνται μια φορά την εβδομάδα από ιατρό που έρχεται από το Βατερο ( 15 χιλιόμετρα απόσταση ). Μάλιστα ο ίδιος ιατρός στον ίδιο χώρο και την ίδια ημέρα εξυπηρετεί και άλλα δυο χωριά του άξονα, Λευκοβρυση – Πρωτοχωρι, αφού και σε αυτά δεν υπάρχει γιατρός.
Σας διαβεβαιώνουμε κύριε Υπουργέ ότι είναι στιγμές που η νεαρή ιατρός φτάνει σχεδόν σε σημείο κατάρρευσης της λόγο του αριθμού των ασθενών, για να τους γράψει τα φάρμακα η να μετρήσει πιέσεις, ζάχαρο κλπ από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι.
Ιδιαίτερη δυσκολία και αδυναμία έχουν οι ηλικιωμένοι άνθρωποι μέλη του ΚΑΠΗ και όχι μόνο. Γιατί δεν είναι εύκολο να μετακινούνται με τα αστικά λεωφορεία και άλλα μέσα συγκοινωνίας προκειμένου να πάνε σε γιατρό της πόλης της Κοζάνης.
Εκεί λοιπόν που περιμέναμε να έχουμε γιατρό μόνιμο και Νοσοκόμα, που είναι επίσης απαραίτητη για να βοηθά το γιατρό, μείναμε χωρίς Γιατρό. Ο ηλικιωμένος κρατιέται στη ζωή, νιώθει σιγουριά, όταν επισκέπτεται γιατρό που τον συμβουλεύει, του δίνει οδηγίες και κουράγιο για τη ζωή.
Ο Δήμος Κοζάνης και το Τοπικό Συμβούλιο Λευκοπηγης παρέχουν στον αγροτικό ιατρό στέγη και ότι άλλο χρειάζεται από άποψη λειτουργίας του Αγροτικού Ιατρείου, θέρμανση, ηλεκτρικό, νερό και ότι άλλο χρειάζεται.
Το Υπουργείο Υγείας το μόνο που μας οφείλει είναι να μας εξασφαλίσει μόνιμα Ιατρό και Νοσοκόμα για την υγεία των κατοίκων. Αφού ο πληθυσμός ( όπως προανέφερα ) είναι περίπου 1500 κάτοικοι δημιουργείται και πρόβλημα στο υπάρχον φαρμακείο που διαμαρτύρεται κι εκείνο.
Όπως μας πληροφόρησε ο Πρόεδρος του Δ. Δ. Λευκοπηγης προτίθεται να συντάξει και θα αποστείλει έγγραφο Υπόμνημα διαμαρτυρίας μαζί με τους προέδρους των άλλων δυο Δ. Δ. Πρωτοχωριου και Λευκοβρυσης Κοζάνης, για την μη επάνδρωση της κενής θέσης του Αγροτικού Ιατρείου Λευκοπηγης.
Εμείς ως ΚΑΠΗ Λευκοπηγης του Δήμου Κοζάνης, έχοντας μέλη περίπου 260 σε αριθμό, ενώνουμε τις φωνές μας για να διαμαρτυρηθούμε σε σας Κύριε Υπουργέ και σε κάθε αρμόδιο για την ΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΑΣ ώστε να νιώθουμε ότι η πολιτεία πράττει αυτό που ο λαός επιθυμεί, αυτό που έχει ανάγκη. Το δε Υπουργείο Υγείας αν δεν φροντίζει το αυτονόητο για αυτές τις καταστάσεις, τι Υπουργείο είναι.
Ευελπιστώντας για τη λύση του προβλήματος με την επιστολή μας αύτη σας κάνουμε γνωστά τα παραπάνω από πρώτο χέρι περιμένοντας απάντηση και προ παντός περιμένουμε ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟ της Λευκοπηγης του Δήμου Κοζάνης.

Λευκοπηγη 07 – 04 – 2009
Ο
Πρόεδρος του ΚΑΠΗ
και Τοπικός Σύμβουλος


Ιωάννης Αλ. Τσολακης

Ακλουθούν υπογραφές:
Αιρετός εκπρόσωπος του ΚΑΠΗ Αθαν. Μητλιαγκας
Κοινοποίηση:


1. Βουλευτές του Νομού Κοζάνης
2. Νομάρχη Κοζάνης
3. Δήμαρχο Κοζάνης
4. Γ. Γ. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
5. Δ/ντη Κέντρου Υγείας Σιάτιστας
6. Πρόεδρο Τ. Σ. Λευκοπηγης
7. Πρόεδρο Τ. Σ. Πρωτοχωριου
8. Πρόεδρο Τ. Σ. Λευκοβρυσης
9. Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα