Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

Προς : Δ/νση Ανθρωπίνων Πόρων, Δ/ντρια κ. Τζανέτου Ειρήνη

Θέμα: Διαμόρφωση ειδικών επιδομάτων του προσωπικού της Επιχείρησης, ανάλογη του τόπου και των συνθηκών εργασίας

Κυρία Δ/ντρια

Με την υπογραφή της ΕΣΣΕ των ετών 2008 – 2009, στο άρθρο 3, συμφωνήθηκε να διατεθεί το ποσό των 25 εκ. ευρώ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η άρση των αδικιών και η δίκαιη και ανάλογη του τόπου και των ειδικών συνθηκών εργασίας διαμόρφωση των ειδικών επιδομάτων στο προσωπικό της Επιχείρησης.

Το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με εξώδικη δήλωση – πρόσκληση από τις 17 Απριλίου του 2008 προς τη ΔΕΗ ΑΕ, γνωστοποίησε τα αιτήματά του και τις διεκδικήσεις του.

Επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή για να σας υπενθυμίσουμε και να καταθέσουμε εκ νέου τις θέσεις μας.

Α΄. Σε σχέση με τον τόπο εργασίας:

- Στο επίδομα αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το κόστος διαβίωσης των μισθωτών που υπηρετούν ανά την επικράτεια, αφού στη Βόρεια Ελλάδα και στις ορεινές περιοχές της χώρας, το κόστος διαβίωσης είναι μεγαλύτερο με βάση και την πρόσφατη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης από την πολιτεία στους δικαιούχους.

- Επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου ΕΣΣΕ ΄85, κωδικός 262, σε όλους τους μισθωτούς της Επιχείρησης των νομών Φλώρινας, Καστοριάς, Θεσπρωτίας κ.λ.π., που χαρακτηρίστηκαν παραμεθόριοι σύμφωνα με τους Νόμους και τις αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών.

- Χορήγηση του επιδόματος απομόνωσης, κωδικός 184, και στους μισθωτούς των κατηγοριών ΓΥ3, ΓΥ4, ΓΥ5 (καθαρίστριες, φύλακες, εργάτες).

Β΄. Επιδόματα Ειδικών Συνθηκών Εργασίας :

- Επέκταση του επιδόματος ΚΣΠ – ΑΣΠ Λιγ/χειων με κωδικό 182 σε όλο το προσωπικό των Σταθμών και των Ορυχείων, των κατηγοριών ΓΥ3, ΓΥ4, ΓΥ5 (καθαρίστριες, φύλακες, εργάτες), αφού είναι επίδομα χώρου και όχι κατηγορίας.

- Χορήγηση επιδόματος ευθύνης στους Αρχιτεχνίτες και στους Εργοδηγούς 10% και 20% επί του βασικού αντίστοιχα, γιατί παρατηρείται το παράδοξο, να προάγονται μισθωτοί σε θέσεις ευθύνης και να μειώνεται ο μισθός τους, αφού κατά την προαγωγή τους σε πολλές περιπτώσεις καταργείται και το επίδομα π.χ. χειριστών, που τους εχορηγείτο.

- Επέκταση του επιδόματος χειριστών 20% και στους χειριστές της κατηγορίας Τ4 μηχ/των τεχνικών έργων στους Σταθμούς Παραγωγής, χειριστές γεωτρύπανων, κ.λ.π., καθώς και στους χειριστές των κοντρόλ των ΑΗΣ και ΥΗΣ (ΕΣΣΕ 1998, Παρ. 4Α).

- Επέκταση του επιδόματος επικινδύνου εργασίας υπό μέση και υψηλή τάση 15% στους μισθωτούς των Σταθμών και των Ορυχείων της κατηγόριας Τ4/Α, Τ4/Β, Τ4/Γ και στους Τ3 και Τ1 , οι οποίοι εργάζονται από κοινού με τους παραπάνω τεχνίτες σε συνεργεία επί τόπου των έργων και επέκτασή του σε μηχανοτεχνίτες γομωτές, κλπ.

- Ο υπολογισμός του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, κωδικός 220, για τους μισθωτούς που υπάγονται στο καθεστώς των ΥΒΑΕ, να γίνεται στη βάση του ΜΚ 1Α .

- Επέκταση του επιδόματος Η/Υ σ΄ όλους τους μισθωτούς που εργάζονται κατ΄ αποκλειστικότητα σε οθόνες οπτικής καταγραφής.

- Αναπροσαρμογή του επιδόματος στάθμης σπουδών για τις κατηγορίες βασικής – επαγγελματικής κατάρτισης και μέσης εκπαίδευσης σε ποσοστό που θα διατηρεί σταθερή τη διαφορά με την ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση, με βάση την ΕΣΣΕ του 1999-2000. (Η τελευταία απόφαση της Δ/νσης έχει διευρύνει κατά πολύ την διαφορά μεταξύ των κατηγοριών).

Κυρία Δ/ντρια

Θα μας δοθεί η δυνατότητα να σας αναλύσουμε περαιτέρω τις θέσεις και τις απόψεις μας στην επικείμενη συνάντησή μας.



Για το Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ



Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας



Αδαμίδης Γιώργος Δίκας Ιωάννης









ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Πρόεδρο και Δ/νων Σύμβουλο ΔΕΗ ΑΕ κ. Αθανασόπουλο Π.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα