Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Κάστρα

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ τώρα ο Κώστας Καραμανλής χειρίστηκε την πρωθυπουργία ως ηγεμόνας. Και το Μέγαρο Μαξίμου ως κάστρο. Κλεισμένος εκεί κυβερνά περιστοιχιζόμενος από λίγους αυλικούςσυγγνώμη, συνεργάτες.

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ το κάστρο σπανίζουν. Φαίνεται όμως πως τις τελευταίες εβδομάδες ο ηγεμών έχει κάπως ζωηρέψει. Είναι λιγότερο άκεφος. Ασχολείται. Και καταρτίζει το ευρωψηφοδέλτιο με τον αγαπημένο του τρόπο. Παραγγέλνοντας κρυφά δημοσκοπήσεις που «μετρούν» πρόσωπα, με τα οποία συνομιλεί με μισόλογα. Ως άνθρωπος και ως πολιτικός, ο Καραμανλής είναι τύπος που κρύβει λόγια.

Ο ΗΓΕΜΩΝ κινείται σε ρυθμούς προεκλογικά χαλαρούς. Κάνει ομιλίες σε κομματικά ακροατήρια. Φιλάει παιδάκια. Και παίζει πάλι τον γνωστό ρόλο τού ελληνάρα Πρωθυπουργού, ενός τύπου που, κατά βάθος, μοιάζει λιγάκι με τον μέσο πολίτη αυτής της χώρας. Ενός οικογενειάρχη που ανάβει και κάνα κερί, βλέπει μπάλα και είναι λίγο χάβαλος.

ΑΥΤΑ ΣΤΙΣ πλατείες. Εντός του κάστρου, ο ηγεμών είναι κυνικός όταν καλείται να πάρει αποφάσεις - κι αυτή είναι μια τέτοια περίοδος. Κυνισμό δηλώνει και το κλείσιμο της Βουλής. Έγινε αιφνιδιαστικά για τους πολλούς. Χωρίς προφανή λόγο. Στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός είπε ότι η Βουλή «διέκοψε» τις εργασίες της. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως εδόθη πρόωρο τέλος στη σύνοδο. Τυπικά, αυτή τελειώνει την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου. Όταν όμως η Βουλή μπει στη θεσμική ραστώνη των Θερινών Τμημάτων είναι σαν να μην υπάρχει.

ΑΥΤΟ ΤΟ «κλειστόν για διακοπές» της Βουλής εξέθεσε δύο πρόσωπα: τον πρόεδρό της Δημήτρη Σιούφα, που έγινε κομματικός διεκπεραιωτής, και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια που του έστειλαν απόγευμα το διάταγμα για να το υπογράψει, λες και επρόκειτο για απλή τυπική διαδικασία. Όχι πως ο Καραμανλής νοιάζεται. Το κλείσιμο της Βουλής επιφέρει παραγραφή των πάσης φύσεως υποθέσεων που μαστίζουν την παράταξή του.

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ πρόκειται για μια ακόμη απόπειρα του Καραμανλή να κουκουλώσει τα σκάνδαλα της Ν.Δ. Το προσπαθεί από πέρσι τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, όταν ρωτήθηκε δημοσίως για το Βατοπέδι. Κάμποσες παραιτήσεις, έναν ανασχηματισμό, μερικές εξεταστικές και μια προανακριτική αργότερα, το πρόβλημα όχι μόνο δεν έχει λυθεί, αλλά μεγαλώνει. Όπως και η διαφορά ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα