Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Προσδιορισμός του ιού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει κανόνες για τον προσδιορισμό του ιού της "νέας γρίπης"
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μια σειρά κανονισμών για το πώς θα προσδιορίζεται η νέα μορφή γρίπης των χοίρων στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για την αποτροπή της μετάδοσης της νόσου.

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ "ενέκρινε έναν κοινό ευρωπαϊκό ορισμό για τον ιό της νέας γρίπης", την ασθένεια η οποία "βρέθηκε ότι περιέχει γονίδια ιών της γρίπης που προσβάλει τους χοίρους, τα πτηνά και τους ανθρώπους σε έναν συνδυασμό που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ πριν και πουθενά στον κόσμο", αναφέρει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Αξιωματούχοι ελπίζουν ότι ο ορισμός της ασθένειας θα καταστήσει ευκολότερη τη διάγνωση των νέων κρουσμάτων σε πρώιμο στάδιο.

Επίσης "θα επιτρέψει μια πιο αποτελεσματική επεξεργασία συγκρίσιμων πληροφοριών πάνω στον ιό της νέας γρίπης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εξασφαλίζοντας ότι όλοι μιλάμε για το ίδιο πράγμα", επισημαίνει στην ανακοίνωση η Επίτροπος για την Υγεία Αντρούλα Βασιλείου.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε καθώς οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ πραγματοποιούν έκτακτες συνομιλίες στο Λουξεμβούργο για την αποτροπή της μετάδοσης της νόσου αυτής.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα