Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΟΝ 1Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
Με στόχο την ανάδειξη της... πληροφορικής στη σωστή της διάσταση και τον επαναπροσδιορισμό της θέσης της στην εκπαιδευτική διαδικασία, μια ομάδα καθηγητών και μαθητών των τριών επαγγελματικών λυκείων της Πτολεμαϊδας θα συμμετέχει στον 1ο Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, προκριματικού της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 2 Μαΐου.

Ένας μήνας σκληρής και εντατικής δουλειάς χρειάστηκε από την ομάδα ρομποτικής Πτολεμαϊδας, προκειμένου να κατασκευαστούν τα 9 ρομπότ, που παίρνουν ζωή και κάνουν οτιδήποτε και τα οποία θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των μαθητών.

Συντονιστής της κοινής προσπάθειας ήταν ο υπεύθυνος καθηγητής του κέντρου πληροφορικής και νέων τεχνολογιών Πτολεμαϊδας Χαράλαμπος Ζαραφίδης, ενώ συμμετείχαν 5 ομάδας μαθητών από τα 3 ΕΠΑΛ Πτολεμαϊδας, μία ομάδα δημοτικού, δύο ομάδες γυμνασίου, μια ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ και οκτώ εκπαιδευτικοί.

Ο δήμος Πτολεμαϊδας στέκεται πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες καινοτόμων πρακτικών, που αφορούν στις νέες τεχνολογίες και ιδιαίτερα αυτές που έχουν να κάνουν με την εκπαιδευτική διαδικασία, στηρίζοντας την ανάγκη για τη δημιουργία ενός μόνιμου εργαστηρίου εκπαιδευτικής ρομποτικής, μέσα από το οποίο θα αναδεικνύονται ταλέντα και ιδέες μαθητών, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Ασπράγκαθο.

Από την πλευρά της Νομαρχίας Κοζάνης ο αντινομάρχης Παύλος Τσότσος εξέφρασε τη συμπαράσταση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης στην παιδαγωγική αξιοποίηση της ρομποτικής και σε κάθε πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Την ικανοποίησή του για την ανοδική πορεία της επαγγελματικής εκπαίδευσης εξέφρασε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του 1ου ΕΠΑΛ Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.

Ο διευθυντής του ΣΕΚ Πτολεμαϊδας Χαράλαμπος Χαριζόπουλος επεσήμανε ότι στους 30 εργαστηριακούς χώρους φιλοξενούνται 600 μαθητές και των τριών ΕΠΑΛ της πόλης, των οποίων τα έργα έχουν διακριθεί σε πανελλήνιες διοργανώσεις.

Πολυβραβευμένα τα ΕΠΑΛ Πτολεμαϊδας και μια πιθανή πρόκρισή τους θα ανοίξει το δρόμο για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα