Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Πάρις Κουκουλόπουλος: Για το θάνατο του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου

Μια μεγάλη μορφή της ελληνικής πολιτικής σκηνής, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της σε μερικές απ΄ τις πλέον ταραγμένες αλλά και κρίσιμες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας μας, ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου δε βρίσκεται πια ανάμεσα μας.

Έφυγε όμως αφήνοντας πίσω του, πλούσια και ανεκτίμητη παρακαταθήκη, για όλους εμάς αλλά και τις επερχόμενες γενιές ένα πολυσήμαντο και πολύπλευρο πολιτικό έργο. Ένα έργο που μερίμνησε να αποτυπώσει μέσω της συγγραφής πολλών βιβλίων, που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα. Από την ιστορία και την πολιτική μέχρι τη λογοτεχνία και την προσωπική μαρτυρία.

Γιατί αυτός ήταν ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου. Ένας πολιτικός βαθύτατα καλλιεργημένος, πολίτης του κόσμου με ανοικτές πάντοτε τις κεραίες για να συλλαμβάνει και να αξιολογεί τα μηνύματα των καιρών.

Για την Κοζάνη, τη γενέτειρα του, αλλά και όλο το Νομό υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία και για πάρα πολλά χρόνια ένα σταθερό σημείο αναφοράς. Ευτύχησε να εισπράξει πολλές φορές την αγάπη και την εκτίμηση των πολιτών, αλλά φρόντισε να τα ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη γι΄ αυτό απ΄ τα βιβλία που συνέγραψε για τον τόπο μας, αλλά μεγαλύτερη όλων είναι ο τρόπος με τον οποίο μιλούσε για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, μέχρι και τις τελευταίες του στιγμές.

Η απώλεια του, ακόμα και αν έφυγε πλήρης ημερών και μετά από αρκετές περιπέτειες με την υγεία του, μας γεμίζει θλίψη γιατί υπήρξε σπάνιος και ξεχωριστός πολιτικός. Είναι όμως πραγματικά παρήγορο το γεγονός πως γεμίζοντας τις δικές του μέρες με την πολυσχιδή του δραστηριότητα αφήνει σε όλους εμάς μια τόσο πλούσια κληρονομιά.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα