Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Παρέμβαση με κοινό υπόμνημα του Νομαρχών Κοζάνης και Καστοριάς στον Υπουργό Μεταφορών»

«Διεκδίκηση ένταξης των αεροδρομίων Κοζάνης και Καστοριάς στο καθεστώς των άγονων γραμμών».

Ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής και ο Νομάρχης Καστοριάς Κωνσταντίνος Λιάντσης, απέστειλαν στις 18 Ιανουαρίου 2010 Κοινό Υπόμνημα προς τον Υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Δημήτριο Ρέππα, με το οποίο ζητούν την ένταξη των αεροπορικών συνδέσεων Κοζάνης και Καστοριάς με την Αθήνα στο καθεστώς των άγονων αεροπορικών γραμμών.
Το κείμενο του Κοινού Υπομνήματος έχει ως ακολούθως:
«Κύριε Υπουργέ,
Με το παρόν, ζητούμε την ένταξη της αεροπορικής γραμμής Καστοριάς-Αθήνας και Κοζάνης – Αθήνας, είτε ξεχωριστά, είτε από κοινού, στο καθεστώς επιβολής υποχρέωσης παροχής δημόσιας υπηρεσίας από τις αεροπορικές εταιρείες (άγονη αεροπορική γραμμή). Οι Νομοί της Καστοριάς από τις 10 Ιανουαρίου 2010 και της Κοζάνης από τις 20 Νοεμβρίου 2009, αντίστοιχα, στερούνται αεροπορικής σύνδεσης με την Αθήνα.
Η εκτέλεση τακτικών αεροπορικών δρομολογίων και ο προγραμματισμός τους σε κατάλληλη για τις κοινωνικές ανάγκες ώρα είναι ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα των δρομολογίων αλλά και για την ανάπτυξη, όχι μόνον των Νομών Καστοριάς και Κοζάνης αλλά ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και αρκετών όμορων Νομών ή περιοχών που μπορούν να εξυπηρετηθούν από αυτά τα δύο αεροδρόμια. Πρωταρχικός στόχος του αιτήματος μας είναι η διευκόλυνση των πολιτών και η προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης.
Η ύπαρξη των υπηρεσιών αεροπορικών μεταφορών είναι ουσιαστική για:
- την άρση της γεωγραφικής απομόνωσης της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας
- τη δημιουργία προϋποθέσεων για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής
- την προσέλκυση ξένων επενδύσεων
- την προώθηση των εξαγωγών
- την τουριστική ανάπτυξη
- τη διευκόλυνση των ταξιδιών
Οι επιχειρήσεις και η επιχειρηματική κοινότητα των Νομών μας εξαρτώνται από την ύπαρξη αεροπορικής πρόσβασης. Η γεωγραφική θέση των αεροδρομίων μας και ιδιαίτερα η μεγάλη απόσταση τους από την Αθήνα (περίπου 500 χιλιόμετρα, οδικώς) καθιστούν τις αεροπορικές μεταφορές σημαντικό υποστηρικτικό τρόπο πρόσβασης και διασύνδεσής τους. Οι οικονομικά προσιτές και κατάλληλες υπηρεσίες αεροπορικών μεταφορών είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική στιγμή.
Δεδομένου, ότι οι Νομοί μας είναι ακριτικοί, η βιωσιμότητα των υπηρεσιών αεροπορικών μεταφορών μπορεί να επιτευχθεί, μόνο μέσω της ένταξής τους στο καθεστώς υποχρέωσης παροχής δημόσιας υπηρεσίας (άγονες γραμμές).
Κύριε Υπουργέ,
Προσδοκούμε, την άμεση ανταπόκρισή σας στο καθολικό αίτημα των οικονομικών και κοινωνικών εταίρων της Δυτικής Μακεδονίας, την κατά το συντομότερο δυνατόν δημοπράτησή των άγονων γραμμών για Καστοριά και Κοζάνη, το σχεδιασμό της παροχής των αεροπορικών υπηρεσιών βάσει της συμπληρωματικότητας των δύο αεροδρομίων καθώς και την προώθηση όλων των απαραίτητων επενδύσεων σε σχέση με τις υποδομές τους.»
Με εκτίμηση
Ο Νομάρχης Καστοριάς Ο Νομάρχης Κοζάνης
Κωνσταντίνος Λιάντσης Γιώργος Δακής

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα