Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Δήλωση Πάρι Κουκουλόπουλου για το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

«Επιτέλους! Μόνο αυτή η λέξη αρμόζει στη γενναία απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας. Μια μεταρρύθμιση η οποία, σ΄ ένα απαραίτητο βάθος χρόνου, θα μας οδηγήσει στο σύγχρονο κράτος, το κορυφαίο πολιτικό ζήτημα για την Ελλάδα.


Η δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου πως με τη μεταρρύθμιση αυτή «θα πονέσει το κεντρικό κράτος» δείχνει την πραγματική διάθεση της σημερινής Κυβέρνησης να προχωρήσει σε πραγματικές ρήξεις και τομές, οι οποίες θα αλλάξουν εκτός από το διοικητικό και το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. Μια αλλαγή που είναι αναγκαία σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, καθώς μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη ανατροπή σε ό,τι αφορά την ανακατανομή του πλούτου στη χώρα μας, κάτι το οποίο, δυστυχώς, δεν κατάφερε να πετύχει ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.
Γι΄ αυτό πιστεύω πως θα πρέπει να είμαστε όλοι φυσικοί σύμμαχοι του εγχειρήματος αυτού και να στηρίξουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης καταθέτοντας ευθαρσώς και ξεκάθαρα τις απόψεις μας στο διάλογο που μόλις ξεκίνησε.
Υπηρετώντας λοιπόν αυτή τη λογική κατέθεσα ήδη την άποψη μου πως δεν θα πρέπει να δημιουργήσουμε Περιφέρειες δύο ταχυτήτων και με βάση αυτή η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι δυνατόν να στερείται κρατικής αποκεντρωμένης δομής.
Σε ό,τι αφορά τις συνενώσεις των Δήμων, εκείνο που προέχει τώρα είναι η θεσμοθέτηση των κριτηρίων που θα μας οδηγήσουν στη δημιουργία ισχυρών και αποτελεσματικών αυτοδιοικητικών μονάδων, ικανών να ανταποκριθούν στις σημερινές ανάγκες των πολιτών.
Σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως η διοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση θα πρέπει να οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού συστήματος, μέσα από τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους».

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα