Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Κόβονται τα νέα τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Νικολ. Τρίγκα
Περικοπές και στα νέα τμήματα των ΑΕΙ κάνει το υπουργείο Παιδείας. Φέτος δεν θα μπει κανένα νέο τμήμα στο μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου.

Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2010-11 είχαν εξαγγελθεί από τον προηγούμενο υπουργό ότι θα λειτουργήσουν επτά νέα τμήματα: ΤΕΙ - Εργοθεραπείας (Κοζάνη), Ακτινολογίας - Ραδιολογίας (Καλαμάτα), Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων (Αρτα), Ηλεκτρονικής (Αρτα), Τεχνολογίας Υλικών (Μεσολόγγι), Οπτικής και Οπτομετρίας (Ηγουμενίτσα) και Γραφιστικής (Σέρρες).
Κόβονται τα νέα τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ
Μαζί είχε ανακοινωθεί και η λειτουργία του Τμήματος Βιοτεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΙ Καβάλας - Δράμα) για την επόμενη χρονιά (2012-13), αλλά, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ανασταλεί και η λειτουργία αυτού του τμήματος.
Η υπουργός τόνισε χθες ότι «φέτος είναι η πρώτη φορά που δεν θα υπάρξει κανένα νέο τμήμα στα μηχανογραφικά. Δεν θα ανοίξει κανένα νέο τμήμα όπως γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όπου κάθε χρόνο ανακοινώνουμε νέα τμήματα στα ΤΕΙ και στα πανεπιστήμια, χωρίς να έχουν καθηγητές, χωρίς συγγράμματα, χωρίς να υπάρχουν προγράμματα σπουδών».
Η Αννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Τ. Κουράκη σχετικά με το άσυλο, κατέστησε σαφές προς τις πανεπιστημιακές αρχές ότι δεν τίθεται θέμα για την κατάργηση του ασύλου, αλλά όπως υπογράμμισε δεν «έχω πρόθεση να καθίσω παρατηρήτρια πανεπιστημίων τα οποία δεν κάνουν μαθήματα ή αυτά διακόπτονται επειδή κάποιοι δεν δέχονται καθηγητές, διανοούμενους να εκφράζουν μια άλλη άποψη, όπως δεν μπορούμε να αποδεχτούμε πια την καταπάτηση των νόμων από πανεπιστημιακές σχολές που αφορούν πολύ συγκεκριμένα πράγματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα εκπαίδευσης των παιδιών μας, όπως το πώς γίνονται οι εξετάσεις ή αν γίνεται παρακολούθηση μαθημάτων ή ακόμη το πώς αποκτώνται τα πτυχία».
Η υπουργός δήλωσε επίσης ότι «η ατζέντα που αφορά τα πανεπιστήμια πρέπει να αφορά την ουσία και η ουσία είναι η εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία δεν γίνεται όπως πρέπει να γίνεται».
Οπως είπε, «υπάρχουν πάρα πολλές σχολές -και αυτό είναι θέμα και της ελληνικής Βουλής και των κομμάτων- όπου κάποιος μπορεί να μπει στο πανεπιστήμιο και να βγει από αυτό και να μην έχει πάει ούτε μία ημέρα σε ένα μάθημα και να πάρει πτυχίο. Αυτό αποτελεί θέμα», τόνισε.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα