Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Οι αγορές και η Κομισιόν θα παρακολουθούν στενά τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις απεργίες, και θα αξιολογήσουν αρνητικά, τυχόν βήματα προς τα πίσ

Απεργιακές κινητοποιήσεις πυροδοτούν τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, ενώ η μαζικότητα και η ένταση των κινητοποιήσεων θα τεστάρουν και τις αντοχές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Από σήμερα ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις οι τελωνειακοί και όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, λόγω της μείωσης των επιδομάτων τους και την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησής τους, ενώ οι απεργίες θα κλιμακωθούν με την απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 24 Φεβρουαρίου.
Οι τελωνειακοί απεργούν έως και την Πέμπτη και υπάρχει ανησυχία για την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς, ιδιαίτερα με καύσιμα, αλλά και για καθυστερήσεις στον εκτελωνισμό αγαθών.
Παράλληλα, από σήμερα έως και την Παρασκευή εξήγγειλαν απεργία και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα απεργούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών: ΓΓΠΣ, (ΚΕΠΥΟ), Γενικό Χημείο Κράτους, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας, Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ΟΔΔΥ και Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου με νέα 24ωρη απεργία που έχουν προγραμματίσει οι ιδιοκτήτες ταξί (για την κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης και την τοποθέτηση ταμιακών μηχανών), ενώ στις 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στην οποία θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ, με αιτήματα την απόσυρση των μέτρων για τη φορολογία και το ασφαλιστικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγορές και η Κομισιόν θα παρακολουθούν στενά τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις απεργίες, και θα αξιολογήσουν αρνητικά, τυχόν βήματα προς τα πίσω. Στο ενδεχόμενο αυτό η θέση της κυβέρνησης θα καταστεί ιδιαίτερα δύσκολη, αν το κύμα των αντιδράσεων είναι μεγάλο.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα