Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Πρώτα τον κυνηγούσαν, τώρα τον αποθεώνουν

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε που ο βρετανός δημοσιογράφος των Financial Times κυνηγούσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στους διαδρόμους και επήλθε η δικαίωση:

ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μοναδικός "υπέρμαχος των Αθηνών" ισχυρίζεται η γνωστή για τα μέχρι πρότινος χολερικά της σχόλια βρετανική εφημερίδα.
Σε ένα μεγάλο κείμενο που καταλαμβάνει μια περίπου σελίδα των περιβόητων FT, η δημοσιογράφος Κέριν Χόουπ ακολουθώντας το παράδειγμα της γαλλίδας συναδέλφου της, μπλέκει το εγκώμιο του "κοσμοπολίτη" Γιώργου Παπανδρέου. Και ξεκινάει το κείμενο της τονίζοντας πως "ευτυχώς για την Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου διαθέτει χαρακτηριστικά απαραίτητα για την αντιμετώπιση μιας κρίσης: σταθερή επιμονή και την ικανότητα να μένει ψύχραιμος απέναντι στις πιέσεις". Το γεγονός αυτό εν πολλοίς, όπως επισημαίνει η δημοσιογράφος οφείλεται, στο ότι ο ίδιος έχει βιώσει δύσκολες καταστάσεις από μικρό παιδί-από τότε που σε πολύ μικρή ηλικία είδε τους άνδρες της χούντας να συλλαμβάνουν τον πατέρα του μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.
"Ο κύριος Παπανδρέου έτυχε περιπατητικής ανατροφής" επισημαίνει η συντάκτης των FT καθώς απέκτησε κοσμοπολιτική παιδεία, ευγένεια ακόμη και "διεθνιστικά ένστικτα". Η δημοσιογράφος επίσης τονίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έμαθε να απολαμβάνει τις ανοιχτές συζητήσεις-γι'αυτό και κάθε χρόνο δεν θα ξεχάσει να παραστεί στις συζητήσεις της Σύμης-και να συμμετάσχει σε κορυφαία διεθνή φόρα μεταξύ των οποίων η Σοσιαλιστική διεθνής της οποίας ηγείται. Η ουσία πάντως είναι ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν τονίζονται τυχαία από τη δημοσιογράφο-στο τέλος του κειμένου της καταλήγει ότι αυτοί ακριβώς οι διπλωματικοί τρόποι και η βαθιά γνώση του παγκόσμιου γίγνεσθαι που διαθέτει ο κύριος Παπανδρέου είναι "τα πλέον κρίσιμα για την αντιμετώπιση των απανωτών πιέσεων προς τη χώρα τις προσεχείς εβδομάδες".

Bookmark and Share

1 σχόλια:

  1. yannidakis says

    και πως να μη συμφωνησω με την αποψη οταν ο Παπανδρεου εχει γνωρισει την ηττα σε προσωπικο και ομαδικο επιπεδο κι ομως κατα εναν θαυμαστο τροπο οχι μονο επιβιωνει, αλλα εξελισσεται, βελτιωνει την πολιτικη του ποιοτητα.
    Δεν ξερω τι αποτελεσματα θα εχει η προσπαθεια που κανει για την Ελλαδα, ξερω ομως οτι δε θα μπορουσε καλυτερα αυτη η βυθισμενη χωρα :[


Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα