Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Πρωτοστατεί και πάλι η επαγγελματική εκπαίδευση Πτολεμαΐδας πανελλαδικά.

Η Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση είναι μια νέα δράση που εισάγεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και έχει ως σκοπό να

αναδεικνύει και να παρουσιάζει τα πλέον καινοτόμα σχέδια και δραστηριότητες που εφαρμόζουν στην τάξη οι εκπαιδευτικοί της χώρας μας.
Για το έτος 2010 έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων συμμετοχής στο θεσμό. Υπενθυμίζεται ότι ειδικά για φέτος θα παρουσιαστούν τα έργα που έτυχαν διάκρισης από ελληνικό ή διεθνή οργανισμό την τελευταία πενταετία. Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν, καλούνται να παρουσιάσουν το έργο τους στην ειδική τιμητική εκδήλωση που οργανώνει το Υπουργείο.
Από τα συνολικά 370 πανελλαδικά διακριθέντα έργα επιλέχτηκαν οι 100 πιο πρωτοποριακές και καινοτόμες εργασίες.
Η Τιμητική Εκδήλωση που γίνεται στα πλαίσια της δράσης "ΑΡΙΣΤΕΙΑ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ στην Εκπαίδευση 2010" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010 και ώρα 09.30 π.μ. στο "ΘΕΑΤΡΟΝ", Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", Πειραιώς 254, Ταύρος, όπου θα γίνουν παρουσιάσεις των καινοτομικών έργων που επιλέχθηκαν.
Η Πτολεμαΐδα είναι η μόνη πόλη πανελλαδικά που για το 2010 επιλέχτηκε να παρουσίαση δυο πρωτοποριακές καινοτόμες εργασίες.
1. «Εκπαιδευτική Ρομποτική - Ρομποτικό Μπιλιάρδο (Κατηγορία Λυκείου)» έγινε αποδεκτό στο πλαίσιο της δράσης «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση 2010».
Το έργο αυτό ήταν προϊόν συνεργατικής προσπάθειας στην οποία συμμετείχαν οι Αλεξιάδου Ζαφειρούλα - Χατζησάββας Βασίλειος εκπαιδευτικοί 1ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας. και Γκέκας Βασίλειος, εκπαιδευτικός 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας.
2. «Φωτεινός σηματοδότης με αρνητικό απαριθμητή και αισθητήρα παγετού)» έγινε επίσης αποδεκτό στο πλαίσιο της δράσης «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση 2010».

Το έργο αυτό ήταν προϊόν συνεργατικής προσπάθειας στην οποία συμμετείχαν οι Χατζησάββας Βασίλειος και Παπάς Γεώργιος, εκπαιδευτικοί 1ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα