Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Αν. Λοβέρδος: Δεν τίθεται θέμα επέκτασης των περικοπών στον ιδιωτικό τομέα

Ουδέποτε ετέθη, αλλά ούτε και τίθεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέμα να επιβληθεί επέκταση της περικοπής των επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα, επανέλαβε

σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο υπουργών απασχόλησης της ΕΕ.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι, ως υπουργείο Εργασίας, στην πρόσφατη συνάντηση με τον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν, αλλά και στις δύο συναντήσεις, που έγιναν με την ομάδα των εμπειρογνομόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Eurostat και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι στο πλαίσιο του σημερινού Συμβουλίου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του για «τον αγώνα, που κάνει η Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση και τους κερδοσκόπους», κάνοντας ειδική αναφορά στα πρόσθετα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Αν.Λοβέρδος υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη μετά την «τιτάνια προσπάθεια» που κάνει η χώρα, να υπάρξει θετική ανταπόκριση και έκφραση αλληλεγγύης από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο, τόσο στο πλαίσιο της ΕΕ, όσο και της ευρωζώνης.

Εξάλλου, ο υπουργός σημείωσε πως στο Συμβούλιο χαιρέτησε τις πρωτοβουλίες που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον στρατηγικό σχεδιασμό για την Ευρώπη του 2020, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν ποσοτικοποιημένοι στόχοι ειδικά στην καταπολέμηση της φτώχειας και την καταπολέμηση της ανεργίας, για τις ηλικίες από τα 20 έως και τα 65 έτη.

Τέλος, επισήμανε τη σημασία των πολιτικών για την υπέρβαση των περιφερειακών και τοπικών ανισοτήτων.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα