Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Ζητάμε 100 δισ. ευρώ «Μια και έξω»

Γιώργος Δαράτος
Η επιστολή του Γ. Παπακωσταντίνου στους Oλι Ρεν, Στρος Καν και Τρισέ δεν συνιστά αίτημα της Ελλάδας για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, δήλωσε ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος Tύπου του επιτρόπου Ολι Ρεν.

Εξήγησε ότι ήταν απαραίτητη η αποστολή αυτής της επιστολής για να συμμετάσχει και το ΔΝΤ στις διαβουλεύσεις με την ΕΚΤ, την Κομισιόν και την Ελλάδα για την εκπόνηση πολυετούς προγράμματος «οικονομικών πολιτικών».
Πηγή της Κομισιόν εξήγησε ότι η επιστολή αυτή απευθύνεται ουσιαστικά μόνο στο ΔΝΤ επειδή αυτό έχει τις δικές του εσωτερικές διαδικασίες για τη λήψη απόφασης χρηματοδότησης μιας χώρας που του απευθύνει σχετικό αίτημα.
Για τη σύνταξη του πολυετούς προγράμματος οικονομικών πολιτικών έρχονται τη Δευτέρα στην Αθήνα εκπρόσωποι της Κομισιόν, αλλά και της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Καλά πληροφορημένες πηγές της Ε.Ε. μας επισήμαναν ότι στη γραπτή ανακοίνωση του Ολι Ρεν δεν υπάρχει η αναφορά του Γ. Παπακωσταντίνου στις αποφάσεις του EcoFin του περασμένου Φεβρουαρίου (δηλαδή η απόφαση επιτήρησης της Ελλάδας και οι σχετικοί όροι).
«Μια και έξω»
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Ρεν -αφού πλέον η Ελλάδα θέλει να στείλει ένα νέο, πολύ «δυνατό» μήνυμα στις αγορές ότι δεν στηρίζεται από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ με ένα τριετές πρόγραμμα που θα της προσφέρει φέτος 30 δισ. ευρώ πλέον των όσων αποφασίσει να δώσει το ΔΝΤ, αλλά με ένα «μία κι έξω», πολυετές τουλάχιστον 3ετούς διάρκειας πρόγραμμα οι χρηματοδοτήσεις του οποίου θα φθάσουν πολύ πιθανόν στα 100 δισ. ευρώ- δεν θέλησε να συνδέσει τις «νέου περιεχομένου» διαβουλεύσεις με την Ελλάδα γι' αυτό το πολυετές πρόγραμμα με τις αποφάσεις του EcoFin του Φεβρουαρίου.
Και τούτο διότι αυτές οι αποφάσεις επιβάλουν ένα σκληρό μεν, αλλά όχι ακραίο πλαίσιο όρων δημοσιονομικής συμμόρφωσης της Ελλάδας, χωρίς προϋποθέσεις του τύπου της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κυρίως των συμβασιούχων.
Και επειδή γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος ότι τόσο η Γερμανία και η Ολλανδία όσο και το ΔΝΤ θέλουν διαβουλεύσεις -για να δεχτούν ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών- από μηδενική βάση για να επιβάλουν στην Ελλάδα νέους, πρόσθετους και πιο σκληρούς όρους και προϋποθέσεις για να δεχτούν να τη στηρίξουν οικονομικά με μια νέα απόφαση που θα δεσμεύει κι αυτούς για πολλά χρόνια.
Πηγή : Ημερησία

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα