Διορίζονται 126 γιατροί στη Δ. Μακεδονία
Του Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
Την πλήρωση 126 θέσεων γιατρών στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε η 3η ΥΠΕ.
Μια ανακοίνωση που ήρθε την επομένη της σιωπηλής διαμαρτυρίας στην Κοζάνη, για τον θάνατο του 13 μηνών βρέφους λόγω των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της περιφέρειας.
Οπως ανακοινώθηκε, από τις 126 θέσεις, οι 86 ήδη βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης και υπολογίζεται ότι από αυτές θα καλυφθεί, τουλάχιστον το 75% από νέους γιατρούς, ενώ το 25% από εξέλιξη γιατρών που ήδη υπηρετούν στο ΕΣΥ. Επιπλέον, άλλες σαράντα (40) θέσεις ειδικών γιατρών έχουν ήδη συσταθεί για τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Ο στόχος είναι οι θέσεις αυτές να συνοδεύονται και από επιστημονικά κίνητρα, ώστε να γίνουν περισσότερο δελεαστικές για τους υποψηφίους, οι οποίοι δεν προτιμούν τα περιφερειακά νοσοκομεία, αλλά τα νοσοκομεία των αστικών κέντρων.
Η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ έχει ήδη ολοκληρώσει τις διαδικασίες προκήρυξης ή και ορισμού εισηγητών, για το σύνολο των κενών θέσεων ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού. Οι θέσεις αυτές πρόκειται να προκηρυχθούν στο προσεχές διάστημα και θα αποδώσουν στα πέντε νοσοκομεία σημαντικό αριθμό επιπλέον ιατρών, γεγονός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα νέο ξεκίνημα του ΕΣΥ στη Δυτική Μακεδονία.
Οσον αφορά στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ανακοινώθηκε ότι στα πέντε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας, από την προκήρυξη 7Κ/2009, αναμένεται να προβλέπεται η πρόσληψη 98 νέων υπαλλήλων. Από αυτούς, 46 νοσηλευτές και λοιπό βοηθητικό προσωπικό της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και 52 θέσεις αφορούν ειδικότητες για τα ακτινολογικά και μικροβιολογικά εργαστήρια.
1 σχόλια:
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Από δήλωση του Προέδρου Καρκινοπαθών Εορδαίας στο Νομό Κοζάνης: «….Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι στο Νοσοκομείο μας γίνονται εγχειρήσεις καρκίνων από χειρούργους χωρίς να υπάρχει παθολογοανατόμος και για όσους γνωρίζουν έστω και ελάχιστα πράγματα περί των συγκεκριμένων εγχειρήσεων, μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό.».
Σχόλιο:Αυτο σημαίνει απλά ότι εάν δεν γινονται ταχειες βιοψίες από ιατρό παθολογοανατόμο την ώρα του χειρουργείου,δεν μπορεί να γνωρίζει ο χειρούργος εκείνη την κρίσιμη ώρα τι είδους επέμβαση θα εκτελέσει σε ένα καρκινοπαθή.Σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να απαντήσουν οπωσδήποτε ,άμεσα και με σαφήνεια,οι αρμόδιοι στα Νοσοκομεία του Νομού Koζάνης(Διοικητές, Διευθυντές Ιατρικης Υπηρεσιας,Δ/ντες Χειρ/κων Κλινικών,κτλ) και να ενημερωθουν,εφόσον πράγματι συντρέχει ένα τέτοιο μείζον θέμα υγείας, υπεύθυνα οι αρμόδιες Αρχές και οι πολίτες του Νομού.