Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Όλες οι αλλαγές στα μηχανογραφικά δελτία των πανελλαδικών 2009

Τριάντα αλλαγές υπάρχουν στα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ μεθαύριο ανοίγει η προθεσμία υποβολής, από τους υποψηφίους, των αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις.

Συνολικά περιλαμβάνονται στα μηχανογραφικά δελτία 16 νέα Τμήματα, εκ των οποίων τρία σε Πανεπιστήμια και 13 σε ΤΕΙ, καθώς και 14 μετονομασίες Τμημάτων. Η διαδικασία ίδρυσης των νέων Τμημάτων, η μελέτη και ο σχεδιασμός, ξεκίνησε ήδη από το 2006 με επιτόπιες επισκέψεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ σε όλα τα Περιφερειακά Ιδρύματα της χώρας.
Έτσι, από την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά 2009-10 θα λειτουργήσουν 16 νέα Τμήματα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, από τη μεθεπόμενη 2010-11 άλλα επτά τμήματα ΤΕΙ και από την ακαδημαϊκή χρονιά 2011-12 ακόμη ένα τμήμα ΤΕΙ.
Ειδικότερα, ιδρύονται φέτος δύο νέα Τμήματα -ένα Πολιτικών Επιστημών και ένα Διοίκησης Επιχειρήσεων- στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο με έδρα την Κομοτηνή, καθώς και ένα Τμήμα -Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής- στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Λήμνο. Στα ΤΕΙ ιδρύονται δύο νέα Τμήματα στα Γρεβενά και από ένα σε Κοζάνη, Δράμα, Σέρρες, Καρδίτσα, Μεσολόγγι, Τρίκαλα, Καλαμάτα, Αμαλιάδα, Ζάκυνθο, Λευκάδα και Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Κατά το μεθεπόμενο ακαδημαϊκό έτος θα λειτουργήσουν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ήδη έχει γίνει, άλλα επτά Τμήματα σε περιφερειακά Ιδρύματα και, συγκεκριμένα, στα ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Σερρών, Μεσολογγίου και Καλαμάτας. Άλλο ένα Τμήμα, στο ΤΕΙ Καβάλας, έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12.
Πέραν των 16 νέων Τμημάτων που θα λειτουργήσουν από το προσεχές έτος 2009-10, άλλα 14 Τμήματα, εκ των οποίων τέσσερα Πανεπιστημίων και 10 ΤΕΙ, περιλαμβάνονται στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο με άλλη ονομασία, καθώς άλλαξαν γνωστικό αντικείμενο, προκειμένου να προσαρμοστούν στη σύγχρονη αγορά και να γίνουν πιο ελκυστικά σε νέους εισακτέους.
Κατά το χρονικό διάστημα από τις 2 έως τις 20 Φεβρουαρίου, οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2009 θα πρέπει να υποβάλουν στα Λύκεια αίτηση-δήλωση συμμετοχής. Η σχετική υποβολή θα γίνει για πρώτη φορά φέτος ηλεκτρονικά.
Πηγή : Απογευματινή

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα