Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε το πρόβλημα

Σάλο προκάλεσε ένα παλιό βίντεο με την πολύ κακή συμπεριφορά του Δημάρχου Πτολεμαΐδας στα ΑμεΑ:
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
και διαβάστε πόσο κόστισε ένας ανελκυστήρας!




Η απάντηση του Δημάρχου:
Λίγα λόγια για τους ανώνυμους και επώνυμους σχολιαστές των blogs...
Θλίβομαι ειλικρινά για το επίπεδο κάποιων ανθρώπων που με αναλήθειες και ανακρίβειες προσπαθούν να σπιλώσουν και να απαξιώσουν ότι θετικό γίνεται σε αυτό τον τόπο, παραπληροφορώντας και κοροϊδεύοντας συγχρόνως τους συμπολίτες μας για τους δικούς τους λόγους.

Το νέο κρούσμα για μια ακόμα φορά εντοπίζεται στο χώρο Ptolemaida,Greece στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook και αφορά στην προβολή ενός παλιού βίντεο, όπου ένας συμπολίτης μιλά και δικαιολογημένα τότε για την απουσία ράμπας στο Δημαρχείο Πτολεμαϊδας. Ασφαλώς, όλοι όσοι έχουν επισκεφθεί την τελευταία τριετία το δημαρχείο γνωρίζουν ότι είναι από τα ελάχιστα δημοτικά καταστήματα της χώρας που διαθέτει μηχανοκίνητο ανελκυστήρα ΑμεΑ για πρόσβαση στο ισόγειο και στον 1ο όροφο. Επίσης, ανάλογη εγκατάσταση εξυπηρετεί τους επισκέπτες του μουσείου.

Φυσικά όταν οι επιθέσεις αυτού του είδους προέρχονται από πρόσωπα, όπως η κ. Antonia Orfanidou, σύζυγος του υποψηφίου δημάρχου Πτολεμαϊδας Αντώνη Μαυρίδη, είναι απόλυτο κατανοητό ποιους λόγους εξυπηρετούν.

Παρόμοιες κακοήθειες που δημοσιεύθηκαν και αφορούν για παράδειγμα στο γήπεδο μπάσκετ μέσα στο αθλητικό κέντρο με το Νέο κολυμβητήριο, το Νέο υπαίθριο γήπεδο και τις αθλητικές του εγκαταστάσεις, το Νέο γήπεδο ρίψεων και τη Νέα αίθουσα πάλης, αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο δεν βλέπουν το δάσος, αλλά ούτε καν το ίδιο το δέντρο.

Καταφεύγουν, δε σε αναρτήσεις για τις λακκούβες, για τις οποίες ξαναλέμε ότι είναι λογικό σε ένα δίκτυο 100 χλμ. που υφίσταται καθημερινά τομές για την εξυπηρέτηση παλαιών και νέων δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, Τηλεθέρμανσης, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ. να υπάρχουν φθορές στο οδόστρωμα που σε τακτά χρονικά διαστήματα και με προγραμματισμό αντιμετωπίζονται, ώστε σήμερα να μην υπάρχει σχεδόν καμία λακκούβα σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του δήμου Πτολεμαϊδας.

Και κάποτε επιτέλους ας δούμε και ας προβάλλουμε στο πανελλήνιο τα θετικά αυτού του τόπου, όπως σήμερα για παράδειγμα που στο Τμήμα Μαιευτικής της πόλης μας για το οποίο καταβάλλαμε τόσο μεγάλη και χρονοβόρα προσπάθεια, η συγκριτικά με τις άλλες Σχολές υψηλή βάση και η μεγάλη ζήτηση του τμήματος μας επιτρέπουν να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι

Οι δημοκρατικές διαδικασίες θέλουν τους πολίτες να καταθέτουν τα προβλήματα και τις απόψεις τους υπεύθυνα και επώνυμα στα συνταγματικά θεσμοθετημένα όργανα, όπως το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και μέσα από τις επίσημες διαδικασίες που τους δίνει ο δήμος, όπως πχ. η επίσημη ιστοσελίδα του δήμου. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα διάφορα ιστολόγια που φιλοξενούν άκριτα ανακρίβειες και φημολογίες, δεν επιτρέπουν να δοθούν οι απαντήσεις, όπως πρέπει.

Αυτή η πρακτική ανήκει στα φασιστοειδή και στους Γκεμπελίσκους που πέραν της αντίθεσής τους και του προσωπικού τους μένους απέναντι στο δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, αμαυρώνουν και την εικόνα της ίδιας τους της πόλης.

Γρηγόρης Τσιούμαρης

---

Μία οφειλόμενη απάντηση στον Δήμαρχο Πτολεμαίδας και μία ανοιχτή πρόσκληση για διάλογο

Η αβελτηρία ορισμένων ανθρώπων που ασκούν εξουσία στον τόπο μας, αλλά και η εμμονή τους να αναζητούν παντού «εχθρούς» όταν τους ασκείται κριτική και τους αμφισβητείται το «αλάθητο» που θεωρούν ότι έχουν «κατ’ αποκλειστικότητα», τους οδηγεί δυστυχώς σε αψυχολόγητες ενέργειες, όπως αυτή που διέπραξε ο Δήμαρχος Πτολεμαίδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, με την δημόσια αιχμή εναντίον μου, για την κριτική που δέχθηκε σε group στο facebook, σχετικά με ένα παλαιό βίντεο που αφορούσε έναν έντονο διάλογο και διαμαρτυρία συμπολιτών μας, ατόμων με αναπηρία, έξω από το Δημαρχείο Πτολεμαίδας.

Με την γνωστή προσφιλή μέθοδο του αποπροσανατολισμού, ο Δήμαρχος επιχειρεί να ξεφύγει από την γενική κριτική των συμπολιτών μας για την απαξιωτική του συμπεριφορά απέναντι στα Α.μ.ε.α -που προκύπτει ευκρινώς από το βίντεο- «παίζοντας» τον ρόλο του «αδικημένου», σχετικά με το έργο που έκανε και την ράμπα που τοποθετήθηκε μετά από πολλά χρόνια καθυστέρησης στο Δημαρχείο και τους πολύχρονους αγώνες των ίδιων των Α.μ.ε.α στην περιοχή μας.

Υποθέτω ότι ο Δήμαρχος Πτολεμαίδας, αναγνωρίζει στον τόπο μας, το δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως, να ομιλούν, να γράφουν, να σκέφτονται, να ασκούν κριτική και να διατυπώνουν προτάσεις στις εκάστοτε εξουσίες και υποθέτω ότι η δημοκρατική του ανοχή και λειτουργία, δεν ταυτίζεται με το πρότυπο του έντυπου «ΔΗΜΟΤΗ ΠΤΟΛΕΜΑΊΔΑΣ» που πληρώνει ο κάτοικος της περιοχής, για να προβάλλεται μονομερώς ο ίδιος, με 100 και πλέον φωτογραφίες , σε κάθε τεύχος.

Σε ότι με αφορά, ας γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος ότι «μιλώ και γράφω επώνυμα και κινούμαι πάντα στο φως της ημέρας» και όπως έχει ήδη διαψευσθεί και από τους αρμόδιους του Ptolemaida, creece στο facebook, δεν έχω καμία σχέση μ’ αυτό και δεν γνωρίζω καν τους διαχειριστές της ομάδας αυτής.

Είμαι πρόθυμος όμως και σε οποιοδήποτε μέσο και ομάδες πολιτών , αντί αιχμών και μονολόγων να κάνουμε με τον Δήμαρχο Πτολεμαίδας, έναν ειλικρινή, ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο, για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Επειδή τέλος - εάν μου επιτρέπετε- εγώ και πάρα πολλοί σ’ αυτό τον τόπο, πιστεύουμε στον ρόλο των ενεργών πολιτών και της τοπικής κοινωνίας και δεν έχουμε καμία αγωνία για το πολιτικό μας μέλλον, θεωρώντας ότι « τα δημόσια αξιώματα δεν είναι για χόρταση», θα συνεχίσουμε να είμαστε στην «πρώτη γραμμή» των αγώνων, για να αποκτήσει πραγματικά η Πτολεμαίδα και η Εορδαία μας , την θέση που της αξίζει.

Αντώνης Μαυρίδης

---

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανελκυστήρας που τοποθετήθηκε με καθυστέρηση στο δημαρχείο κόστισε €83.000(!!!) - ποσό που μας φαίνεται εντυπωσιακά μεγάλο.

Bookmark and Share

1 σχόλια:

  1. Ανώνυμος says

    Συγγνώμη για το διαφορετικό, επείγον θέμα:
    4 ΝΕA ΗΦΑΙΣΤΕΙA σε Ινδονησία-Καμτσάκα ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ για ενδεχόμενο πολυετή ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ και οι εγωμανείς εμποδίζουν ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ-ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ... ΩΣ ΠΟΤΕ;;;
    http://www.volcanolive.com/news.html
    http://www.iceagenow.com/Volcanic_activity_increasing_worldwide.htm
    http://www.youtube.com/watch?v=hxtcNWdm6Vw


Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα