Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Π.Ε ΠΑΣΟΚ Δ. Μακεδονίας:

Aνακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού
Έκπληκτοι οι πολίτες του Ν. Καστοριάς και της Δυτικής Μακεδονίας παρακολούθησαν την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή την Κυριακή 26/04/09 .
Με έντονο τον εκνευρισμό στο λόγο του, προσπάθησε να ενοχοποιήσει και πάλι, το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρο του για όσα γίνονται ή δεν γίνονται σήμερα στη Ελλάδα .

Άσκησε αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ, ξεχνώντας ότι κυβέρνηση εδώ και πέντε χρόνια είναι η Ν.Δ. και ο Πρωθυπουργός ο ίδιος.
Αλήθεια κύριε Καραμανλή δεν γνωρίζετε ότι κυβερνάτε αυτήν την χώρα τόσο καιρό? Γνωρίζαμε ότι αντιλαμβάνεστε τα γεγονότα με κάποια καθυστέρηση μηνών, (γεγονότα Βατοπεδίου) αλλά όχι και χρόνων.
Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας δεν έχουν ανάγκη από ανέξοδες πολιτικές κορώνες ούτε να βάλουν στη ζυγαριά το φταίξιμο του καθενός.

Έχουν ανάγκη από λύσεις των προβλημάτων τους και από προτάσεις με προοπτική.
Οι άνεργοι θέλουν απάντηση στο πως θα βρουν δουλειά, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ρωτούν με αγωνία που θα διαθέσουν τα προϊόντα τους και σε ποια τιμή, αφού τα διάφορα καρτέλ, λυμαίνονται την Περιφέρεια και εκβιάζουν τους παραγωγούς. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αναρωτιούνται γιατί δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση τους από τις τράπεζες παρά την δικής του χρηματοδότηση από την πολιτεία και τα νοικοκυριά προσπαθούν εναγωνίως να βγάλουν το μήνα.
Η αγορά πέρα από χρήματα χρειάζεται και αισιοδοξία, την οποία εσείς και η παράταξη σας αδυνατείτε να δώσετε και τέλος το αίσθημα του Έλληνα για την ασφάλεια και το μέλλον που απαιτεί άλλη διασφάλιση απ’ αυτήν που εσείς προσφέρετε.
Αυτά είναι που προβληματίζουν τους πολίτες και όχι αν θέλετε να γίνετε πιστικός στους βουλευτές σας και στον εσωκομματικό σας κόσμο.

Όσο για το θέμα του ‘’συμψηφισμού’’ καλύτερα να μην το χρησιμοποιήσετε ως πολιτικό επιχείρημα, γιατί στα χρονικά της Ελληνικής Δημοκρατίας μόνο εσείς σαν Πρωθυπουργός και οι βουλευτές του κόμματός σας αποχωρήσατε από τη βουλή κάτω από βάρος της παραπομπής άμεσων συνεργατών σας – υπουργών στην προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Επισκέπτεστε την περιοχή μας συχνά – τρεις φορές, σχετικά μικρό χρονικό διάστημα εκφωνώντας τα ίδια πράγματα ‘’ λύσεις για όλα ’’ και ως νέο στοιχείο έχουμε την διεθνή οικονομική κρίση. Εδώ να σημειώσουμε ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι αρκετά χρόνια πριν.

Φορτώνοντας τα μισά κακά στην οικονομική κρίση και τα άλλα μισά στο κακό ΠΑΣΟΚ όλα καλά για σας που ‘’ανεύθυνα ‘’ πλέον για όσα συμβαίνουν κυβερνάτε τη χώρα πάνω από πέντε χρόνια.

Για τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας αναφερθήκατε στον κάθετο άξονα Σιάτιστας – Ιεροπηγής ή Κρυσταλλοπηγής, αλλά για τον άξονα Φλώρινας – Νίκης καμία αναφορά , αφού δεν υπάρχει ούτε σχεδιασμός.

Πιστεύουμε ότι είναι σημαντική η σύνδεση του βασικού άξονα με τις Βαλκανικές Χώρες όπως και με τα περιφερειακά αναπτυξιακά κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας έτσι ώστε η Εγνατία να αποκτήσει γεωστρατηγικό αλλά και αναπτυξιακό ρόλο.
Ακούσαμε, επίσημα στον λόγο σας, ότι στην Δυτική Μακεδονία δόθηκαν περισσότερα από 2 δις Ευρώ την τελευταία πενταετία.
Μήπως πρέπει να ερωτηθούν, κύριε Πρωθυπουργέ, κάποιοι υπεύθυνοι που πήγαν αυτά τα Ευρώ? Πιστεύουμε ότι υπάρχουν αρμόδιοι και θα απαντήσουν, μα την πραγματική απάντηση την δίνουν οι πολίτες στο ερώτημα αυτό.

Επειδή όμως οι Δυτικομακεδόνες έχουν και μνήμη και κρίση πιστεύουμε ότι την απάντηση τους θα την δώσουν με την ψήφο τους τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στις Εθνικές Εκλογές όποτε διενεργηθούν.

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα