Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ

Χαιρετισμό απηύθυνε στο πλαίσιο του προσυνεδρίου με θέμα «Βελτίωση Εκμετάλλευση του Λιγνίτη στην Ηλεκτροπαραγωγή», που διοργάνωσε το παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας το πρωί της Δευτέρας στο ξενοδοχείο «Παντελίδης» στην Πτολεμαϊδα ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο οποίος επί σειρά ετών υπήρξε γραμματέας της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ και έχει άριστη γνώση αυτών των θεμάτων.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιούμαρης «είμαι διπλά χαρούμενος πρώτον γιατί επελέγη από τους διοργανωτές η πόλη μας για να γίνει το συνέδριο και δεύτερον γιατί διοργανωτής είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο. Κατά την 9ετή θητεία μου στη διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΔΜ δύο θέματα υπερείχαν η έλευση του φυσικού αερίου και η αξιοποίηση της ιπτάμενης τέφρας. Δυστυχώς το 1996 δεν εισακούστηκε η πρόταση του Επιμελητηρίου για την έλευση του φυσικού αερίου, που ήταν μια προσπάθεια στην οποία είχε μπει μπροστάρης το ΤΕΕ για τη βέλτιστη αξιοποίηση του λιγνίτη και τη διατήρηση του καυσίμου για αρκετά χρόνια.
Σήμερα για μια ακόμα φορά το ΤΕΕ μπαίνει μπροστάρης και εμείς ως τοπική κοινωνία άμεσα συνδεδεμένη με το παρόν και το μέλλον του λιγνίτη ενδιαφερόμαστε για τη συνέχεια και τη βέλτιστη αξιοποίησή του που μας έχει φέρει τη λειτουργία του ΕΚΕΔΜ, του Καινοτόμου Πόλου, των μεταπτυχιακών σπουδών σε θέματα ενέργειας, αλλά και τη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης που μας έχει δώσει σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη και μας έχει κάνει γνωστούς σε πανευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Η πρόσφατη δραστηριότητα των θερμοκηπίων θα δώσει την ευκαιρία να ξαναπρασινίσει η περιοχή μας».

Ο κ. Τσιούμαρης έδωσε τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές και δήλωσε ότι η τοπική κοινωνία συντάσσεται με τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα