Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Οδος Διοικητηρίου

Δημοπρατήθηκε το έργο ανάπλαση της οδού Διοικητηρίου. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.826.540,07€. Το έργο περιλαμβάνει την καθαίρεση των παλαιών πεζοδρομίων, καθώς και τμήματος της ασφάλτου της οδού και την επαναδιαμόρφωσή του με στόχο την αισθητική, λειτουργική και κυκλοφοριακή αναβάθμιση της οδού Διοικητηρίου. Επίσης, περιλαμβάνει τη διαμόρφωση κυκλικού κόμβου και μιας νησίδας στην οδό Βασιλίσσης Όλγας.

Στο συνολικό σχεδιασμό έχει ληφθεί υπόψη ότι ο οδικός αυτός άξονας δέχεται καθημερινά μεγάλα φορτία, ενώ στα σχέδια του φακέλου παρουσιάζονται όλες οι κινήσεις των οχημάτων και διευθετούνται καλύτερα. Ο σχεδιασμός έγινε με βάση τις κυκλοφοριακές μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από το δήμο Πτολεμαϊδας.

Το νέο οδόστρωμα προβλέπεται να έχει σταθερό πλάτος 6 μέτρων, ενώ τα νέα πεζοδρόμια που θα κατασκευαστούν θα πλακοστρωθούν με ψηφιδόπλακες μαρμαροψηφίδας και θα οριοθετούνται με πλάκες μαρμάρου σε όλο το μήκος τους.

Κατά μήκος της μιας πλευράς του πεζοδρόμου προβλέπονται θέσεις μόνιμου παρκαρίσματος πλάτους 2 μέτρων, οι οποίες θα πλακοστρωθούν με κυβόλιθους. Η ανάπλαση της οδού περιλαμβάνει, επίσης, φύτευση νέων δένδρων κατά μήκος των πεζοδρομίων.

Κατά μήκος της οδού προβλέπεται να τοποθετηθεί οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, ενώ έχει ληφθεί υπόψη η κατασκευή ραμπών για ΑμεΑ.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 18 μήνες.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα