Όλες οι ειδήσεις της Πτολεμαΐδας αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με ένα κλικ! Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα της περιοχής μας. Γιατί υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης... Στείλτε μας τις καταγγελίες ή απλώς τις γνώμες σας στο email kailarianews@hotmail.com

Ackermann: «Ή σώζουμε την Ελλάδα ή μας παίρνει στο βυθό»

Σε αντίθεση με την καγκελάριο Angela Merkel, o ισχυρός άνδρας της Deutsche Bank Josef Ackermann, θεωρεί ότι η σωτηρία της υπερχρεωμένης Ελλάδας αποτελεί μονόδρομο.

«Αν δεν μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το επόμενο πρόβλημα. Το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο, αν δεν βρούμε λύση σωτηρίας», τόνισε ο Josef Ackermann χθες βράδυ σε εκδήλωση του Κέντρου Οικονομικών Μελετών στη Φρανκφούρτη. Οι Γερμανικές τράπεζες -όχι η Deutsche Bank- είπε θα χάσουν πολλά δις.
Ο διευθύνων σύμβουλος μιας των μεγαλύτερων τραπεζών διεθνώς, απέρριψε την κατηγορία, ότι την ελληνική δημοσιονομική κρίση προκάλεσαν οι κερδοσκόποι. «Στην αντίδρασή τους μερικοί πολιτικοί μπερδεύουν την αιτία με τη δράση», υπογράμμισε.
Προειδοποίησε δε ότι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης θέτει επιτακτική την ανάγκη για την αναζήτηση λύσεων σε διεθνές επίπεδο. Τον προβληματίζει, είπε το γεγονός ότι παρατηρούνται τάσεις αποκλεισμού και εθνικής μοναχικής πορείας.

Bookmark and Share

0 σχόλια:

Πτολεμαΐδα ptolemaida πτολεμαιδα Κοζάνη kozani kailaria blogspot blogs

ptolemaida.gr ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ PTOLEMAIDA DIMOS, eordea eordaia kailaria kailar Δήμαρχος ptolemaida dhmos ptolemaidos Κοζανη Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗ kozani κοζανη κοζανι kozanh Πτολεμαΐδα ειδήσεις
ptolemaida πτολεμαιδα